2013. március 8., péntek

csokikrémes mogyorókeksz

Gyors, egyszerű és isteni nasi! Lányoknak suliba tízóraira is adtam már és főétel után desszertnek is csomagoltam nekik:-) Rohanós napokon jó, ha ott van kézközelben! Glutén-tej-tojásmentes!

Hozzávalók:

Mogyorókeksz:

20 dkg őrölt török mogyoró
2 db banán
10 csapott tk eritrit

Avokádókrém:

2 db érett avokádó
1 dl zsiradék
1 ek kakaó
1/2 ek eritrit
1/2 vanília rúd
leheletnyi fahéj

1. a keksz hozzávalóit összeborítod, majd formázod és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezed.
2. 180 fokos, légkeveréses sütőben 25 percig sütöd
3. Az avokádókat a héj és a mag eltávolítása után aprítógépbe krémesíted,
4. Az olvasztott zsiradék feléhez hozzákevered a kakaót és az eritrit felét
5. Az avokádókrémet a kakaós masszával elegyíted és kész is a csokikrém :-)
6. A maradék hozzávalókat összekevered (avokádókrém, eritrit), valamint dobsz bele egy kis vaníliát és fahéjat, ezzel el is készült a vaníliakrém :-)





2 megjegyzés:

Pettycicuk írta...

Jobban néz ki, mint a leghíresebb cookik. :)

Judit írta...

Kicsit talán a bal szemöldököt felvonhattam volna...:-)

Megjegyzés küldése