2013. március 1., péntek

csirkemájas lenmagkenyér

Tegnap újabb klubnapot tudhattunk magunk mögött. Elhangzott egy kenyér recept mely megihletett.

Kenyér hozzávalói:

25 dkg lenmag
10 dkg mogyoró
3 csapott ek szezámliszt
1 tk szódabikarbóna
1 csapott ek xylit
1 csapott tk só
2 db tojás
2 dl víz
2 tk almaecet
1/2 dl zsír

A mindennapi főzőcskézés annyira "idősporolóssá" tesz, hogy rendszerint a száraz hozzávalókat (jelen esetben egész lenmag, szezámliszt és őrölt mogyoró) turmixba dobom, majd a zsírral, vízzel, almaecettel elkevert tojáshoz dobom és mehet is a sütőformába. 
Én két részre osztottam a tésztát és csak az egyik feléhez ment a tojás. A másik fele Rebimnek tojásmentesen sült.

Csirkemájas hozzávalói:

20 dkg csirkemáj
kb. 10 dkg zsír (nekem a sült hús felfogott zsírja volt)
pici fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
bors
majoránna

Kb. 10 perc alatt a csirkemájat puhára sütjük a zsiradékon, fűszerezzük. Végezetül aprítógépben homogenizáljuk a hagymákkal. Ha nem szereted a markáns hagyma ízt, süsd a májjal együtt.

Egy szimpla szendvics...ami nekünk paleosoknak a múltat idézi...:-)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése