2013. március 21., csütörtök

Petrezselymes húsgombócleves

Gyors, egyszerű, tartalmas leves, mely mellé palacsinta vagy más gyors süti, pld. meggyes piskóta kerül az asztalra.

Hozzávalók:

6-7 db sárgarépa
1-2 db paszternák
1 db kisebb zeller
1 db karalábé
1 nagy gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
1 db paradicsom
1 db paprika

Gombóc:

80 dkg darált hús
2 szelet paleo kenyér (én lenmagos-kókuszlisztest tettem bele)
1 ek aprított petrezselyem
só 
bors
aprított fokhagyma, hagyma

1. a forrásba lévő vízbe beletettem a zöldségeket és a fűszereket
2. apró gombócokat gyúrtam, majd a forrásban lévő levesbe dobtam
3. bő 1,5 óráig, közepes lángon készre főztem


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése