2013. március 25., hétfő

Rozmaringos sertéssült karfiolpürével

Holnap 4 tortát kell süssek. Kettőt viszek a lányok köszöntésére a suliba, kettőt pedig a csütörtöki itthoni köszöntésre. És még ezer fele kell, hogy rohanjak, mert a szülinap, az szülinap! Így ma dupla adagot főztem, hogy holnap már csak a tortákra koncentrálhassak :-)

A paleo bevezetéséig szénhidrátfüggő Rebekám, aki a párolt zöldségekből 1 kávéskanálnyi adagokat evett, ma azt mondta, hogy "Anya az ízlelőbimbóm megváltozott. Nagyon szeretem a párolt zöldségeket!"  

4 fő részére, ebéd és vacsora.
Előkészítéssel töltött idő: kb. 40 perc
Sütési idő: kb. 1,5-2 óra
Költség: kb. 2000 Ft

Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
1,5 kg karfiol
1 kg sárgarépa
1 nagy fej lilahagyma
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
rozmaring

bors

1. a tarja szeletek mindkét oldalát bedörzsölöm a fűszerekkel úgy hogy 1-2 gerezd fokhagyma és egy negyed vöröshagyma maradjon a körethez.
2. tepsibe fektetve, először 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon kb. 1 órán át sütöm.
3. miközben sül a hús a karfiolt pici hagymán, fokhagymán, pici vízzel felöntve elkezdem párolni. Roppanósra párolom, majd nagyjából elturmixolom.
4. A sárgarépát karikázom, a lilahagymát szeletelem, majd néhány perc alatt pici sóval, fokhagymával, ízlés szerint némi eritrittel megpirítom.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése