Információk, érdekességek, gyógyulás történetek"Kedves Judit!
Küldöm mellékletként a lejegyzett történetemet, tégy vele belátásod szerint, remélem erőt és hitet ad másoknak épp úgy ahogy nekem segítettek a gyógyulástörténetek, kedves szavak, segítségetek a boltban, a neten és mindenütt!"

Nő vagyok? azaz egészségem megtalálása


Technikus vizsga után 1992-ben végre rászántam magamat, hogy életemben először elmenjek nőgyógyászhoz 19 éves voltam, ideje volt, hogy  nyolcadik éve tartó súlyos görcseimnek, s ájulásaimnak migrénjeimnek  okát felderítsem. S jött a diagnózis, Bal petefészekben ciszta van! Jöttek a gyógyszeres kísérletek. Még az eljegyzésünkre készültünk, már ott lebegett a lehetősége annak, hogy műteni kell. S miután az utolsó esélyem is elszállt, hogy elmúlik "magától", beletörődtem, hogy novemberre kitűzték a műtétemet, a petefészekből leszívatják a cisztát.
Sosem fogom elfelejteni a kórházi termet, az átélt félelmeket, s a mellettem rózsafűzért morzsoló nénit, aki félelmét nem tudta máshogy legyőzni, mint egész éjjel, hangosan imádkozott, fohászkodott. Kisebb műtéttel volt bent mint én, s mikor próbáltam vigasztalni, s kértem ne féljen, azt mondta:
Neked könnyű mert te fiatal vagy, de én aki sosem volt még beteg, nekem ez csapás.  Akkor még haragudtam rá, ma már nem.
Eljött a műtét, feküdtem az ágyban, s vártam mikor jönnek s visznek az ismeretlenbe. Bíztam, s féltem egyszerre.
Semmire sem emlékszem, csak mikor ébredtem ott volt az ágyamnál a párom, és édesanyám! Akkor tudtam meg, hogy míg aludtam, nem csak a cisztát vették ki de a  bal petefészkemet is. Egy világ dőlt össze bennem! Nem vagyok nő többé!- gondoltam, s sajnos a további életszakaszomat ez végig is kísérte!
Megingott bennem a világ. A műtétet követő vizsgálatok után a nőgyógyászat főorvosa azt mondta, hogy gyermekem sosem lehet. Ne is erőlködjek, hisz a szerveim "fejletlenek" és a petefészek eltávolítása után, már alig maradt esélyem.
Átsírtam egy éjszakát, és másnapra terveztem, hogy felbontom az eljegyzésemet, nem ítélem a páromat egy ilyen "fél" életre.
Mikor elmondtam a neki a döntésemet, ő teljesen felháborodott, s kérte, hogy én csak bízzam rá, hogy milyen életet akar élni, majd ő eldönti. s ha nem lehet családunk, akkor nem lesz! De ő szeret engem!
Telt az dő és másik orvos véleményét is kikértem. Esélyt látott még arra, hogy a jobb petefészkemet, ha működésre bírja, akkor  bármi lehet, de ne húzzuk az időt mert idő múlásával fogynak az esélyek.....
Összeházasodtunk, hogy a gyermekünk törvényes házasságba születhessen. 1993. márcios 13-án összeházasodtunk. A nászutat Sopronban töltöttük, és templomból templomba jártunk. Akkoriban nagyon sokat fordultam az Istenhez és Szűz Máriához! Nászútról is egy Szűz Mária szoborral, ölében kis Jézussal, s egy könyvvel tértem haza! A könyv  Szűz Máriáról szólt. Beleírtam egy dátumot. március 22-ét!
Kezelésről kezelésre, jártam. S terhes maradtam, csak én tudtam, hogy az imáim meghallgattattak, s nem az orvos volt a csodatevő!
A terhességem alatt olyan boldog voltam mint soha az előtt! Igazán áldott állapot volt!
Eljött az idő, a szülés időpontja, korábban sehogy sem tudtam elképzeli, hogy is lesz ez, nem  tudtam elképzelni, hogy meg tudom tenni, s tudok szülni.Azóta már tudom, hogy ha valamit még csak elképzelni sem tudok, akkor nem is fog megtörténni.
Nem is tudtam természetesen szülni! Csak császármetszéssel sikerült a világra jönnie csodálatos egészséges fiúnknak!
Március 22-e volt! (ezt a dátmot egy évvel korábban beleírtam egy könyvbe)

Szülés után hat héttel meg jött a vérzésem, ám a szoptatás ideje alatt újra nem, a nőgyógyászom ezt első menstruációnak vette, melyhez viszonyítva késett a vérzés, melyet kötelességének érzett időről időre mesterségesen, gyógyszerek segítségével meghozni. Minden hónapban magasabb adagolás kellett, mert a korábbi adag már nem volt elég, ez addig fajult, mikor egy receptet nyomott a kezembe, injekció-mondta. Váltsam ki, és hozzam vissza beadja. Kiváltottam a receptet és hosszasan áttanulmányoztam a leírtakat, a  BETEGTÁJÉKOZTATÓT. A nevére már nem emlékszem, de az olvasottakra igen. Az injekció többek között a 12 hetes terhesség elhajtására is alkalmas volt. Elszörnyedtem. Csak néztem, olvastam a papírt ,és kiszakadt belőlem, hogy NEEEEEEEEEEM! Már volt egy gyerekem, így könnyebb volt a döntés. De megtagadtam a további kezeléseket. Természetes gyógymódok, teák, talpmasszázs, agykontroll mind segítettek ideig - óráig. Ám ha bármilyen élethelyzet felborította a lelki békét, a  vérzés újra elmaradt. De többé hagyományos orvosnál ebben az ügyben nem voltam. Nem a tünetre volt szükségem, hanem egy működő mechanizmusra, arra hogy Nő vagyok, legyek. Ám fejben ezt a közben kiszőrösödő arcomra,  felkúszó kilókra nézve egyre kisebb esélyem volt. Maradt hát a beletörődés, és az útkeresés, mert valahol titkon mindig éreztem, hogy nem születtem betegnek, a folyamat visszafordítható.  Elvegetáltam beletörődve, önmagamat ilyennek elfogadva majd húsz évet, mire jelentkezett az inzulinrezisztenciám, és szívnagyobbodásom melynek tünete a szapora szívverés, s magas alsó érték volt. Gyakori mellkasi fájdalommal. Lepergett előttem édesapám története aki alól a megjelenő cukorbetegsége, májzsugora kihúzta a talajt a lába alól egész hátra levő életére. Én ezt nem csinálom, tudtam ha beszállok a mókuskerékbe nincs kiszállás, s mellette folyamatos műszakos jól kereső munkahelyemnek is búcsút inthetek, mely lehetővé teszi gyermekem taníttatását.  A sors most is karjába vett, és elvezetett a paleóhoz.
Féltem, hogy lesz e kitartásom csinálni  műszakozás mellett, miközben a családom a régi életét civilizált táplálkozását folytatja. De választásom nem maradt. Próba hétnek indult. Elmentem a székesfehérvári paleo központba, ahonnan sok jó tanáccsal és a legfontosabb hozzávalókkal jöttem haza. A próba hét olyan jól sikerült, hogy így maradtam paleósan. Ennek több mint fél éve.
Mi történt azóta? Eddíg 20 kg-t leadtam, vérnyomásom csodálatos, pulzusom normális, vércukrom tökéletes, energiám, vitalitásom hihetetlen jó. És amiről álmodni sem mertem, most 2014.03.22-én megjött  újra a menzeszem. Működök, nőként 42 évesen .
Ezúton szeretném megköszönni Szendi Gábornak a könyveket melyekkel megérthettem első körben, hogy tökéletes vagyok, csak nem ismertem magam, megtudhattam, hogy a PCOS egy létező dolog, és természetes folyamat a nyugati táplálkozás mellett, hogy nem selejt vagyok csak különleges.  S utat mutatott, mindazokkal a segítőkkel együtt, akik mellettem álltak, állnak, s tanácsaikkal kedvességükkel, mosolyaikkal erőt adtak, s tartottak bennem a családomnak, barátaimnak. Hozzásegítve  e  hihetetlen eseményhez, csodához! Hogy mit kaptam még lelkileg? Magamat, hogy hihetek magamban, a képes vagyok érzésre, a megtudok mindent csinálni, érzésre, a büszkeségre melyet végre önmagammal kapcsolatban érezhetek. A hitre melyet először nem kintről keresem mert magamban megtaláltam. A kulcsot melyet végre használhatok az életemhez!
Köszönöm szépen!
Kívánom ezt az érzést mindenkinek, aki mer változtatni, mer kilépni az elvárások kötelékéből, mer megkérdőjelezni, mert az élet itt kezdődik!

Tatárné Kertész IldikóA szomorú igazság a tejről – amit minden szülőnek tudni kellAz elmúlt negyven évben a tejipar milliárdokat költött reklámkampányokra, hogy rávegyék az embereket termékeik fogyasztására. Nagyban befolyásolták az oktatási intézményeket, nyugdíjas otthonokat, kórházakat, rendelőket, a médián keresztül pedig olyan információkat juttattak a köztudatba, melyek egyre csak népszerűsítették és szinte szükségszerűnek állították be termékeik fogyasztását.
tej
Mint minden nőstény emlős (az embert is beleértve), a tehén is tejet választ ki a kicsinye táplálására. Ennek a zsír- és hormondús (közel hatvan féle hormon és növekedési faktor) anyagnak az a célja, hogy a kisborjút egy év alatt közel 700 kg-ra hízlalja.
Vemhességi ideje alatt a tehén ösztrogénszintje közel harmincszorosára emelkedik. Napjainkban, mióta a tejfeldolgozó üzemek szinte folyamatosan “szivattyúzzák” a teheneket a nagyobb profittermelés miatt, nagyobb hormonszintek (úgy természetes mint mesterséges) vannak jelen a kinyert tejben, amelynek zsírtartalma szintén az egekben járhat.
Mikor a gyerekek ezt az egészséges italnak álcázott hormonkoktélt isszák, nagy mennyiségű ösztrogén jut szervezetükbe, mely felelős lehet a korai pubertás kialakulásában, de mindemellett szubterápiás dózisú antibiotikummal is gazdagabbak lesznek.
Az extra mennyiségű tej termelése érdekében a tehén végletekig erőltetett tőgye olyan mértékben megnyúlhat, hogy azt már a földön húzza, így ezek könnyen befertőződhetnek (mastitis). Ebből adódóan, már természetszerűleg adagolnak antibiotikumokat a fejősteheneknek.
A tehéntej egy másik összetevője az IGF-1 (insulin-like growth factor 1). Az ember szervezetében szintén megtalálható ez a növekedésért felelős enzim, amely a tehéntej fogyasztásával egyidőben szintén magasabb szinteket ér el. Ha a szervezetben rákos sejtek vannak, ezek növekedését és burjánzását okozhatja az illető enzim.
Az idők kezdete óta számos kultúra virágzott anélkül, hogy tejet ittak volna. Hogy tudtak élni Hawaii bennszülöttei tehéntej nélkül 1793-ig, mikor szarvasmarhákat telepítettek be? Pont úgy, ahogy a mexikói bennszülöttek éltek nélküle addig, ameddig oda is betelepítették őket 1521-ben. A tehéntej fogyasztása nem természetes. Nincs olyan élőlény (az emberen kívül), amelyik egy más faj tejét inná.
Sok gyermekorvos, mint Dr. Benjamin Spock vagy Dr. Jay Gordon is, erősen ajánlják a tejtermékmentes diétát a gyermekek számára. A 150 000 egészségszakértőt számláló PCRM (Physicians Committee for Responsible Medicine) nonprofit szervezet mindig is hajthatatlanul ellenezte a tehéntej fogyasztását.
Az egészségügyi iskolák az agro-üzlet nagymértékű befolyása alatt vannak. Főleg a gyerekgyógyászok a célpontjai a marketingkampányoknak, így nem meglepő az amúgy jó szándékú orvosok tejtermékekről való informálatlansága.
Szerencsére egyre több szülő eszmél fel az igazságra a tejtermékekkel kapcsolatban, és helyettesíti azt más alternatívákkal. Rizs-, mandula-, és kókusztej- mind jó választás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, igazán élvezhetőek teljes kiőrlésű gabonafélékkel, zabpehellyel és krémlevesekkel. Rizstejjel készített smoothie-k, kis gyümölccsel és friss zöldségekkel mint a kelkáposzta, spenót vagy leveles saláta egész jó tápanyagforrást képeznek.
A leveles zöldségek jobb forrásai az ásványi anyagoknak, mint a tejtermékek. Az élelmi rostokat tartalmazó zöldségek és gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabona és a bab is segít a fölös mennyiségű ösztrogén szervezetből való eltávolításában. Számos zöldség nem csak nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, de olyan további tápanyagokat is, amelyek elengedhetetlenek a csontok fejlődéséhez (magnézium, bór, C-vitamin, stb.).
A tejtermékekről kapott információkat kellő óvatossággal kell megközelíteni, minden szülőnek saját felelőssége utánajárni és informálódni azokról a táplálékokról, amiket gyermekének ad.
Forrás: www.filantropikum.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése