2014. július 11., péntek

Paleo zsemle

A kezdő paleósok számára óriási nagy lökést jelent az átállási időszakban, ha sikerül összefutnia egy igazi, száraz, ropogós külsejű, laza szerkezetű, világos színű paleo zsemlével. Jó hír, hogy a péksütemény iránti sóvárgás lassan, de fokozatosan alább hagy vagy teljesen megszűnik! Addig pedig íme ajánlatom:

Hozzávalók:

2 kisebb méretű tojás
1 tk konjak liszt
7 ek mandula őrlemény (nem teljesen zsírtalanított, hanem zsíros)
1 tk útifűmagliszt
1 ek low carb tápióka liszt
2 tk kókusz liszt (finom szemcsés)
1 tk arany lenmagpehely
1/2 tk só
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk borkősav
2 ek kókusz olaj

Elkészítés:

1. először a tojást elkeverjük a konjak lisztel és néhány percre állni hagyjuk
2. amíg sűrűsödik, összekeverjük a száraz hozzávalókat és hozzáöntjük a tojásos masszához
3. végül a kókusz olajat kanalazzuk hozzá
4. picit - akár hűtőben - pihentetjük a tésztát. Kb. 5- 10 perc
5. vizes kézzel zsemlét formálunk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük
5. 180 fokon, légkeverésen, kb. 30 perc alatt készre sütjük!



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Judit, elkészítettem a receptet a leírtak szerint de egyáltalán nem jött fel sütés közben, tehát akkorára sült meg, ahogyan betettem:( A 2 db tojás esetében kell a sárgája+fehérje is, ugye? Elég a fél tk szódabikarbóna? A receptből hány zsemlének kellene lennie? Köszönöm, Anett

Anett Megyeri írta...

Szia Judit, en tegnap is es ma is megprobaltam megsutni ezt a zsemlet a recept alapjan de a teszta egyaltalan nem jott fel. Tegnap szodabikarbonaval probaltam, ma sutoporral. A vegeredmeny egy kemeny, inkabb linzeres teszta lett de semmikeppen nem laza szerkezetu, zsemles. Mire tippelsz, mi lehet a baj vele? Koszonom, Anett

Megjegyzés küldése