Így a nyár derekán, amikor időnket inkább a szabadban töltenénk, nem a konyhában és ha mégis pocakunk édességet diktál, az a cél, hogy ne kelljen hosszú időt a forró sütő mellett tölteni. Erre jók a pofon egyszerű pohárkrémek.
És nem mellesleg, kitűnő fagyi alap!
Hozzávalók:
2 dl kókuszkrém
2 dl víz
3 ek eritrit
2 tk konjak liszt
1 tk eritrit
3 tk 20-22 %-os holland kakaó
Elkészítés:
1. Első lépésként a vizet a kókuszkrémmel, eritrittel melegítsd össze. Semmiképpen se forrósítsd, forrald.
2. Külön, alaposan keverd el a konjak lisztet, eritritet és a kakaót,
3. majd keverd hozzá a kókuszos alaphoz
4. Hagy hűlni, egyre inkább besűrűsödik
5. Kanalazd pohárba rétegezve akár úgy, hogy csokikrém, eperdarabok, tejszínhab és megint csokikrém, eperdarabok, tejszínhab és így tovább.
Tejszínhabot a legegyszerűbben úgy készítesz, hogy 2 dl hideg cocomast alaposan elkeversz 1-2 tk eritrittel, majd hideg habszifonba teszed. Belecsavarsz 1 patront, majd jól összerázod és már nyomhatod is! :-)
És nem mellesleg, kitűnő fagyi alap!
Hozzávalók:
2 dl kókuszkrém
2 dl víz
3 ek eritrit
2 tk konjak liszt
1 tk eritrit
3 tk 20-22 %-os holland kakaó
Elkészítés:
1. Első lépésként a vizet a kókuszkrémmel, eritrittel melegítsd össze. Semmiképpen se forrósítsd, forrald.
2. Külön, alaposan keverd el a konjak lisztet, eritritet és a kakaót,
3. majd keverd hozzá a kókuszos alaphoz
4. Hagy hűlni, egyre inkább besűrűsödik
5. Kanalazd pohárba rétegezve akár úgy, hogy csokikrém, eperdarabok, tejszínhab és megint csokikrém, eperdarabok, tejszínhab és így tovább.
Tejszínhabot a legegyszerűbben úgy készítesz, hogy 2 dl hideg cocomast alaposan elkeversz 1-2 tk eritrittel, majd hideg habszifonba teszed. Belecsavarsz 1 patront, majd jól összerázod és már nyomhatod is! :-)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése