Az elmúlt két hónapban nem kis feladatot adott a tojásmentes és ehető kenyerek elkészítése.
Hozzávalók:
3 ek lenmagpehely
9 ek forróvíz
20 dkg szezámliszt
1/2 tk só
1/2 tk eritrit (elhagyható)
1-2 ek szezámmag a tetejére
1. a lenmagot 1-2 órára beáztatod a forróvízbe
2. hozzákevered a többi hozzávalót
3. ha szükséges még teszel hozzá vizet úgy, hogy kenhető állagot kapj.
4. tepsibe eltapicskolod, megszórod szezámmaggal, majd mehet 180 fokos sütőbe 20-25 percre.
5. vágd négyszögletesre és töltsd kedvedre! :-)
Hozzávalók:
3 ek lenmagpehely
9 ek forróvíz
20 dkg szezámliszt
1/2 tk só
1/2 tk eritrit (elhagyható)
1-2 ek szezámmag a tetejére
1. a lenmagot 1-2 órára beáztatod a forróvízbe
2. hozzákevered a többi hozzávalót
3. ha szükséges még teszel hozzá vizet úgy, hogy kenhető állagot kapj.
4. tepsibe eltapicskolod, megszórod szezámmaggal, majd mehet 180 fokos sütőbe 20-25 percre.
5. vágd négyszögletesre és töltsd kedvedre! :-)
3 megjegyzés:
Sziasztok!
Kérdezni szeretném, hogy a szezámliszt pontosan milyen lisztet takar? Pellet szükséges vagy jó lesz az aprítógépben megőrölt szezámmag is?
Köszönöm,
Zsuzsi
Szia Zsuzsi! Jó lesz az aprítógépben megőrölt pellet is (egész lisztes lesz ám ;-) ) És a lenmagot is őrölheted úgy. Azt is lisztessé tudod porítani.
Jó főzőcskézést! :-)
Judit
Szia Judit!
Köszi a tegnapi gyors válaszod, megsütöttem a lepénykémet. :) Tettem hozzá még 1 evőkanál darálatlan mákot. Isteni finom, megvan az új sláger egy időre.
További jó paleózást!
Zsuzsi
Megjegyzés küldése