2013. április 23., kedd

Sült hal paszternák ágyon by Norbi


Halat, vadat, s mi jó falat...A hal nálunk Norbim kezei által készül. Jelen esetben ponty és hekk esett áldozatául. Ha őskori körülmények között kellene szert tenni eleségre,  nem tudom mennyi időbe telne, míg képes lennék egy egész csirkét(madarat), halat meggyilkolni, majd megpucolni. Nem maga a folyamat, hanem a lelki rákészülés...az éhség biztos rávinne:-) Jelenlegi lehetőségeim és korlátaim alapján némi undor társul az egész csirke vagy hal kézbevételéhez. Darabolva semmi bajom velük:-)

Norbi pedig velem ellentétben ripsz-ropsz, darabolt, sütött, tálalt:-)

Sóval, borssal, citromlével és paprikával bedörzsölte a halszelet mindkét oldalát, majd forró zsiradékon kisütötte. A végén a visszamaradt zsiradékban sültek ki a paszternák hasábok. Kesukrémmel tálalta(lsd. a receptek között).



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése