2013. április 28., vasárnap

Halfasírt zöldségágyon

A modern kor ősemberének, akarom mondani ősasszonyának lenni nemes feladat. Nekünk már tűzhely, hűtő és mosogatógép áll a rendelkezésünkre. Amivel viszont ősanyáinknak nem volt gondja, nekünk viszont annál inkább, az a folyamatos időhiány! Rájöttem ám a megoldásra! Alkossunk egy nagy családot - legalább a főzés terén - és osszuk be mikor ki és mit főzzön! Ha már 4 főzőasszony összeáll, 2 hét tuti pihi a hónapban :-) A megvalósításig is gyártom a 30 perces ebédeket, 15 perces desszerttel:-)
Hozzávalók:

Halfasírt
1 kg halfilé
3-4 db sárgarépa
2-3 kisebb brokkoli rózsa
bors

Zöldségágy
4-5 db sárgarépa
1 db nagyobb méretű pritamin paprika
2 db kisebb cukkíni
1 gerezd fokhagyma

1. A fasírt hozzávalóit egyszerűen aprítógépbe dobom és homogenizálom. Nekem 1 l-es van, így gyors és könnyű.
2. Zsiradékot hevítek úgy, hogy néhány gerezd fokhagymát megfuttatok benne, majd kiveszem
3. Lapos pogácsákat formázok és a fokhagymás forró zsiradékon mindkét oldalát ropogós, aranybarnára sütöm.
4. Míg sül a fasírt, a zöldségeket előkészítem, majd külön serpenyőkben, egy időben néhány perc alatt roppanósra sütöm.

Citromos jégkrém

Hozzávalók 6 jégkrémhez
2 db citrom
2-3 csavarintás méz (ízlés szerint)
víz

1. Elektromos citromfacsaróval néhány mozdulattal megszerzem a citrom levét
2. Hozzá keverem a vizet és néhány csavarintás mézet
3. IKEÁ-s jégkrém formába adagolom, majd legalább 4 órára a fagyasztóba teszem

Ez hétvégi desszert. Reggeli után készítem, így ebéd után már fogyasztható is:-)








0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése