2012. december 17., hétfő

Paleo zsemle vagy kenyér kolbászkrémmel


Zsemle:

2 db tojás
1/2 ek lenmagliszt
1/2 ek szezámliszt
1 ek mandulaliszt
csipet só
csipet xylit
csipet fűszerkömény
késhegynyi szódabikarbóna

Tulajdonképpen ahány tojás, annyi ek. magliszt kell. Bármilyen maglisztből megsüthető! Mivel napi szinten sütöm, így a legbeváltabb, leggyorsabb receptem, amikor csak mandulalisztet teszek bele, így a kömény is kihagyható (a kömény közömbösíti a szezám kesernyés mellék ízét). A tetejét pedig megszórom szezámmaggal, időnként tökmaggal.

Nézzük a fenti alapanyagok felhasználását, amiből a képen látható zsemle készült:

A tojások sárgáját elkeverem az összes hozzávalóval, majd óvatosan belekeverem a keményre felvert fehérjét (pici sóval segítem a jó keménység elérését).
 Ezt követően a sütőpapírral bélelt tepsire halmozom, - viszonylag folyós állagot kapsz, ne ijedj meg - és 180 fokos, légkeveréses sütőbe tolom kb. 15 perc alatt készre sütöm.

Egyszerűen egymásra fordítom őket és közé mehet minden finomság:-) Jelen esetben kolbászkrém és uborka került bele.

A tésztából dupla adag készítésével, szilikon formában kenyérként megsütöm. Itt a sütőidőt 35 percre emelni kell! A zsemle számomra finomabb, ropogósabb:-)


Íme a kolbászkrém receptje:
kb. 10 dkg füstölt kolbász (én saját, házi készítésűt használok)
kb. 10 dkg kemény sajt
kb. 1,5 dl ketchup (saját, házi készítésű, jó érett paradicsomból)

Aprítógépben homogenizálom, kenhetővé teszem.





1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Nekem az 1 tojás 1 evőkanál liszt aránnyal folyós maradt a tészta. Mit ronthattam el? ��

Megjegyzés küldése