2012. december 28., péntek

Mandulás csoki

1 órával ezelőtt tettem be a hűtőbe 12 db mandulás csoki csillagot. Mire lefényképeztem volna...már nem volt mit:-)

Ígérem legközelebb gyorsabb leszek:-)

Íme a hozzávalók:

2 púpozott ek kókuszolaj
1,5 ek kakaó (holland)
1/2 ek xylit
10-15 szem hántolt mandula v. mogyoró, dió, aszalt gyümi stb.

Egyszerűen összemelegítem a hozzávalókat és egy szilikon, csillagformájú jégkockatartóba öntöm. Természetesen bármilyen más forma megfelel. Ezt követően a mandulaszemeket egy zacskóba helyezve, klopfolóval néhány jól irányzott ütéssel aprítom, majd a csokiba dobálom és zutty, a hűtőbe vele! 1/2-1 óra múlva egyszerűen kinyomkodom a formából. A kókuszzsírtól isteni ropogós lesz! Ha van időd, türelmed, akkor pirítsd elő a mandulát és sokkal ropogósabb lesz! Amire figyelj, hogy szobahőmérsékleten hamar olvadásnak indul a csoki így csak annyit vegyél ki a hűtőből, ami elfogy:-)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése