2012. december 28., péntek

Stefánia szelet spenót ágyon, mandulagombóccal

1 kg darált sertéscomb
1 kg spenót
15 dkg mandulaliszt v. gesztenyeliszt
5 dkg lenmagliszt
2 db tojás
pici víz

bors
hagyma
fokhagyma

ca: 1900 Ft

A stefánia szelethez a darált húst fűszerezed sóval, borssal, reszelsz bele némi hagymát és fokhagymát főhetsz bele tojást, így autentikusan is elkészítheted. Vagy formába tapicskolod vagy egyszerűen kizsírozott tepsibe teszed, kézzel formázod. Kb. 1 óra alatt készre sütöd.

Míg sül a hús megtisztítod és "érteleníted" a spenótot és félre teszed. Tálalás előtt 10 percel elegendő párolni.

A mandulalisztet és a tojásokat és két-három csipet sót annyi vízzel elkeversz, hogy formázható állagot kapj. Vizes kézzel hízott cseresznye nagyságú golyókat formálsz, majd bő, sós lobogó vízbe dobod. A feljöveteltől számítva, kb. 2-3 percig főzöd, majd szűröd. Majd jöhet a következő adag beledobálása, míg el nem készülsz.

Ezt követően jöhet a spenót, amit forró fokhagymás kókuszolajon kell megfonnyasztani néhány perc alatt. 1-2 csipet sóval összeforgatva a végén.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése