2012. december 28., péntek

Kocsonya

1 kg sertéslapocka
2 db sertésköröm
1 db kisebb csülök
30-40 dkg bőr
6-8 db sárgarépa
1-2 fehérrépa
1-2 paszternák
10-12 gerezd fokhagyma
1 nagy fej v. 2 kisebb fej vöröshagyma
10-15 szem egész bors


ca.: 3000 Ft

Ha kocsonyát főzök, akkor reggelire és vacsorára is ezt esszük, így két tányér kocsonyáért nem állok neki:-)
15 literes fazékban szoktam főzni, kb. 10-12 tányér kocsonya készül így el. Értelemszerűen az adagok felezhetőek, így kisebb lábas is elegendő. A húst hideg vízben feltesszük főni. Lassú tűzön felforraljuk, több ízben lehabozzuk. Az utolsó habozást követően a többi hozzávalót is beletesszük, majd az újraforrást követően alacsonyabb fokozaton, gyöngyözve, minimum 4-5 órát főzzük. Ezt követően tányérokba szedjük és hideg helyen hűtjük.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése