2012. december 28., péntek

Csokikrémes mandulatorta

A tésztához:
4 tojás
4 ek őrölt mandula (LIDL-ben, ALDI-ban 20 dkg-os kiszerelésben kapható kb. 450 Ft)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 ek xylit
leheletnyi vanília

Csokikrém:
2 db tojás sárgája
4 ek kakaó (holland)
pici víz (elhagyható)

ca.: 550 Ft


A már jól bevált módon készítem a tésztát. Sárgáját fehéredésig keverem a cukorral, fehérjét csipet sóval keményre verem. A sárgájába belekeverem a szódabikarbónával elkevert magörleményt, majd ebbe a krémbe óvatosan beleforgatom a fehérjét. Ezt követően szilikon sütőformába öntöm és előmelegített 180 fokos sütőben, légkeverésen, kb. 30 percig sütöm.

Míg sül elkészítem a csokikrémet. Ehhez két tojás sárgáját a főzőlap 2-es fokozatán (a vízgőzt váltottam ki erre. Ha nem elektromos főzőlapod van, akkor vízgőz felett készítsd a krémet. És ne lobogjon a víz, hanem csak gyöngyözzön) elkeverem a kakaóval, majd kézi habverővel és óriási nagy türelemmel keverem sűrűsödésig. Ha folyósabb állagot szeretnél elérni, akkor pici víz mehet bele. Ha puding szerű állagra vágysz, akkor ne tégy bele.

Jó étvágyat!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése