2012. december 28., péntek

családi paleo tál - akár ünnepekre

Mustáros tarja:
1 kg sertéstarja
kevés mustár
fokhagyma


kb. 1400 Ft

A felszeletelt tarját legalább 1-2 órára célszerű bepácolni. Ehhez mustárt (cukormentes), sertészsírt és fokhagymát használok. Lefedve hűtőben hagyom pihenni. Jó ha ez már előző este megtörténik. A pácidő leteltével tepsibe teszem, először 200 fokon, majd 30 perc elteltével 180 fokon sütöm tovább kb. 1,5 óráig.

Kolbászhússal töltött szűzpecsenye:

1 db közepes nagyságú sertés szűzpecsenye
30-40 dkg sertéscomb darálva

bors
paprika
fokhagyma
őrölt kömény

ca.: 3000 Ft

A szűzpecsenyét óvatosan felszúrjuk, akkora vájatot képezve benne, hogy a kb. 30 dkg darált húst, miután kolbásznak bekevertük beletölthessük. A töltést követően hústűvel összetűzzük a hús végét (nem muszáj), ezt követően bedörzsöljük sóval, borsal, majd betoljuk az előmelegített sütőbe és 180 fokos sütőben, légkeverésen, sűrűn locsolgatva, 1-1,5 óra alatt készre sütjük.


Párolt zöldség:

1 kg sárgarépa
1/2 kg brokkoli
1/2 kg karfiol
fűszerek

cukor

ca.: 500 Ft

A sárgarépát megpucolom, hasábokra vágom, majd tepsibe dobálom. Ezt követően a fagyasztott brokkolit, karfiolt hozzá öntöm, majd 1-2 csipet sót és 1-2 csipet xylitet teszek hozzá, valamint grill zöldség fűszerkeveréket teszek hozzá, elkeverem kókuszzsírral és betolom a 180 fokos sütőbe, légkeverésen, kb. 20-30 percig készre párolom.



Saláta

1 db jégsaláta
1 db kígyóuborka
1/2 szál póréhagyma
2 db nagyobb alma
xylit
ecet


A hozzávalókat felaprítjuk, majd ízlés szerint öntetet készítünk rá. Az így kapott salátát 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd a hús mellé kínáljuk. A xylitből keveset, mert az alma is ad az érés során édességet.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése