2013. február 23., szombat

Reggeli variációk

Szendi Gábor ihlette a szombati reggelink egy részét. Íme az autentikus szengab reggeli: "10 dkg kókuszliszt, 1 dl kókuszzsír, 15 tojás felverve, összekeverve, benne egy üveg meggybefőtt. 12 kockára vágom, ebből kettő a reggelim meg 1 banán."

Ezt annyiban módosítottam, hogy a kókuszlisztet darált mogyoróra cseréltem, a tojás mennyiségét csökkentettem és a meggyet nem sütöttem bele, hanem mártogatósként tálaltam.


Márványpiskóta meggyfürdőben

Piskóta:
8 db közepes tojás
10 púpozott ek. őrölt mogyoró
1 dl kókuszzsír
1 púpozott ek. kakaó
10 tk. xilit
1/2 tk szódabikarbóna
1 tk almaecet

Meggyszósz:
1/2 kg fagyasztott meggy
2 tk xilit
1/2 tk fahéj

1. A tojást felvered, almaecettel
2. A mogyorót, xilitet, szódabikarbónát is elkevered
3. A száraz és nedves hozzávalókat elegyíted, majd az így kapott tésztát két részre osztod.
4. Egyik feléhez hozzákevered a meglangyosított kókuszzsírban elkevert kakaót
5. Sütőpapírral bélelt sütőformába először a kakaó nélküli tésztát öntöd, majd a tetejére mehet a kakaós tészta. Így lesz márványos:-)
4. 180 fokos, légkeveréses sütőben 35-40 percig sütöd
5. míg sül a süti a meggyet a xilittel, fahéjjal, majd elturmixolod




Rebekám pedig tojásmentes, répakrémes szendvicset evett.

Lepény:

80 % lenmagliszt
20 % őrölt mogyoró
pici só
pici xilit
pici szódabikarbóna
pici víz

Répakrém:

80 % répa
10 % füstölt kolbász
10% sajt

1. A lepény száraz hozzávalóihoz annyi vizet öntesz, hogy formázható, egynemű tésztát kapj
2. sütőlapra halmozod
3. 180 fokos légkeveréses sütőbe 30 percig sütöd
4. A répakrémhez a hozzávalókat aprítógépbe homogenizálod


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése