2013. február 9., szombat

Töltött dagadó cékla chipsel

Egyszerűen elkészíthető étel, gyors, kiadós.

Hozzávalók:

1,5 kg dagadó
1/2 kg darált hús
só, bors, paprika, majoránna, vöröshagyma, fokhagyma
1-1,5 kg cékla
zsír

A dagadót óvatosan szúrd fel, vigyázva, hogy át ne szakítsd! Ezt követően kívül belül dörzsöld be sóval, borssal, majoránnával. Jöhet a darált hús, amit fűszerezd reszelt hagymával, fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikával. A darált húst betöltöd a dagadóba, majd kizsírozott tepsibe, 200 fokos sütőbe először mindkét oldalát megpirítjuk és gyakran locsolgatva, kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben pirítjuk.
Míg sül a husi a céklát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Serpenyőben forró zsiradékban, kb. 5 perc alatt ropogósra sütöd. Papírra szedve a zsírt lecsöpögteted.

Norbim kezeinek köszönhető ez az étel is!:-)





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése