2013. január 14., hétfő

Almás nonstop zabkeksz

Csajaim kedvence volt a Győri keksz "zabfalatok" terméke. Paleosítottam nekik:-) Reggelire, vacsira, uzsira, de nasinak is kitűnő...azaz NONSTOP ZABKEKSZ :-)

20 dkg zabpehely 
10 dkg kókuszreszelék
1 tk szódabikarbóna
4 tk kókuszcukor
3 tk méz
2 db édesebb közepes nagyságú alma
2 tk vanília aroma
2 tk (púpozott:-) ) fahéj
2 db tojás
kb. 1 dl 100 %-os almalé

kb. 25 db lesz belőle.

A zabpelyhet és a kókuszreszeléket aprítógépben kissé megtördelem. Se ne legyen liszt, se ne legyen pehely:-), majd hozzáadom a többi száraz hozzávalót. Külön tálban elegyítem a nedves hozzávalókat, ezt követően összekeverem a szárazat a nedvessel, úgy, hogy az almalét folyamatosan adagolom hozzá, addig, amíg egy kézzel formázható állagot nem kapok. Ha gyors akarok lenni, akkor vizes kézzel formázom és sütőpapírra helyezem, ha szép akarok lenni, akkor formával teszem a papírra:-) Ezt követően 175 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben sütöm kb. 20 percig.

update: mivel ipari mennyiségben sütöm:-) így felgyorsítottam az elkészítés folyamatát. Turmixgépbe aprítom a zabpelyhet és a kókuszt a cukorral, fahéjjal, majd kiöntöm keverőtálba. Ezt követően megpakolom a turmixot almával, felöntöm az almalével, vaníliával és összeturmixolom. Ez mehet a száraz hozzávalókhoz és kész is a tészta:-)

Isteni finom...a csajok szerint. Ugye a zab kompromisszumnak tekinthető. Elvileg gluténmentes, de sok esetben gluténnel szennyezett környezetben dolgozzák fel. Lassan felszívódó szénhidrátként a preventív jelleggel paleozok körébe elfoghadható, alkalomszerűen. Szóval inkább zabkása, mint tejbedara ;-) A csajok és apa is időnként fogyasztják akár palacsintának, de sűrítésre is kiváló;-)





4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sütésről nem volt benne szó, csak annyi,hogy sütőpapírra teszem. Gondolom sütni is kell, de meddig,s hány fokon?

Judit írta...

Szia Névtelen! Igen, köszönöm, valóban nem írom a sütési időt és hőfokot. Máris javítom! 175 fokon, légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt kész a keksz. Sok sikert! :-) Judit

Névtelen írta...

Sorban sütöm, imádjuk :) Köszönöm szépen a receptet!

Judit írta...

Szia, igazán örülök, hogy bevált a recept!

További jó egészséget!

Judit

Megjegyzés küldése