2013. január 25., péntek

pisztráng vagy busa, párolt zöldségekkel, kókuszgolyó

Szilvi receptje:-)

SÜLT HAL: 1100-1600Ft

Hozzávalók:
1kg busaszelet vagy 2 közepes pisztráng
fűszerek

Elkészítés:
A halat sütés előtt 2-3 órával lefűszerezem, majd szép pirosra sütöm.

Párolt zöldség: 450Ft
Hozzávalók:
½ kg kelkáposzta
2 sárgarépa
hagyma
paradicsompüré (nem paleo)
fűszerek

Elkészítés:
A felszeletelt zöldségeket ízlés szerint fűszerezem, réteszem a paradicsompürét, esetleg egy kis fehérbort és fedő alatt puhára vagy roppanósra párolom.



Paleo kókuszgolyó


Hozzávalók kb.15 darabhoz /600Ft/:

20dkg kókuszreszelék
paleo lekvár (cukor nélkül vagy xilittel főzött)
kakaópor-ízlés szerint /holland/
xilit-ízlés szerint
mazsola /esetleg rumba áztatva/

Elkészítés:
A kókuszreszeléket kávédarálóval finomra őrölöm. Ízlés szerint kakaóporral, xilittel kikeverem, beleteszem a mazsolát. Folyamatos keverés közben adagolom hozzá a lekvárt, míg állaga formázható lesz. Golyókat készítek és belehempergetem a kókuszreszelékbe.



2 megjegyzés:

Szandra írta...

Szia!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra!:) Elkészítettem a kókuszgolyókat, annyit változtattam, hogy lekvár helyett almát főztem, majd szétnyomkodtam és így formáztam golyót a darált kókusszal, kakaóval. Nekem nagyon ízlett:) Köszönöm a receptet!

Judit írta...

Köszönöm Szandra a visszajelzést! További sikeres paleózást ;-)
Judit

Megjegyzés küldése