2013. június 25., kedd

Csokoládékrémes kókuszpiskóta, pirított mandulával

Gyors, egyszerű és finom desszert. Kizárt, hogy elrontanád! :-) E bejegyzést is a desszert testközeli társaságában írom...;-)

Hozzávalók egy közepes tepsi sütihez:

Piskóta:
8 db tojás
8 dkg kókuszliszt
1 tk szódabikarbóna
8 tk eritrit

Csokikrém:
2 ek kókuszzsír
2 ek eritrit
4 ek holland kakaó
50 ml cocomas kókuszkrém 1,5 dl vízzel higítva
2-3 csipet útifűmaghéj

Piskóta:

1. Külön felverjük a tojások fehérjét kemény habbá, majd a sárgáját a cukorral keverjük habosra.
2. A sárgájához hozzákeverjük a kókuszlisztet, szódabikarbónát.
3. A két keverőtál tartalmát fokozatosan, nagy mozdulatokkal összedolgozzuk, hogy minél kevésbé törjön össze a hab.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk,
5. kb. 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük, 170 fokos, légkeveréses sütőben.

Csokikrém:

1. A kókuszzsírt alacsony hőfokon felmelegítjük, feloldjuk benne a kakaót és a cukrot,
2. majd hozzá keverjük a kókuszkrémes vizet,
3. még alacsony lángon tovább forrósítva hozzá keverjük az útifűmaghéjat,
4. amint besűrűsödött nyakon borítjuk vele a felszeletelt piskótákat.
5. Ezt követően aprított mandulát pirítunk és ezzel szórjuk meg a már addig is hívogatóan, kacsingató piskótát!

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Edit írta...

Nagyon finom, köszönöm a receptet!
Sz.Edit

Judit írta...

Kedves Edit, köszönöm a visszajelzést :-) Örülök, hogy örömet szerezhettem! Judit

Megjegyzés küldése