2013. június 25., kedd

Töltött cukkini

A cukkini nagyon sokoldalú zöldség a kertünkben. Sütésre, főzésre, desszert készítésre is kiváló! Isteni fokhagymás cukkinikrémlevest készítek belőle, pirított mandulával és a cukkinis desszertek istennője a brownie! Jó-jó! Hamarosan felkerülnek ezek is az oldalra ;-)

Nézzük csak, hogy készül ez az egyszerű, nagyszerű, laktató rakott cukkini.

Hozzávalók 4 személyre:

1 db közepes nagyságú cukkini
30-40 dkg darált hús
2 db sárgarépa
1 kisebb fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db jó érett paradicsom 
1 db kisebb pritamin paprika

bors
petrezselyem
sertészsír

1. A cukkinit széltében és hosszában is ketté vágjuk, így négy töltésre alkalmas példányt kapunk.
2.  Zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a fokhagymát, majd mehet hozzá a darált hús. 
3. Fűszerezzük, pici vizet öntünk rá és míg pirul egy másik edénybe összepirítjuk a cukkiniből kivájt belső részt a csíkokra vágott répával, paprikával, paradicsommal és fűszerezzük.
4. Az előpirított húst összekeverjük a zöldségekkel, majd megtöltjük vele a cukkiniket és kb. 20 percig sütjük 180 fokos, légkeveréses sütőbe.

Jó étvágyat!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése