2012. november 9., péntek

Rakott karfiol


Rakott karfiol ca 1100 Ft:

1 közepes fej karfiol (350 Ft)
60 dkg darált hús (550 Ft)
4 tojás (160 Ft)
só, bors, hagyma, fokhagyma, pirospaprika

Felteszem sós vízbe főni a karfiolt, közben kókusz zsíron a hagymát picit megfuttatom, dobok hozzá 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát, majd mehet rá a darált hús. Fehéredésig pirítom, aztán zutty rá a pirospaprika, só, bors. Kedvemtől függően jó érett paradicsom és paprika (lecsó) alapra teszem fel. De a fűszerezés ízlés kérdése. Amikor a karfiol már nem kemény, de még viszonylag roppanós állagú, leszűröm és hagyom hűlni, akkor is puhul még. Míg fő a darált husi, a 4 tojást szétválasztom, a sárgáját is és a fehérjét is külön-külön felverem. Értelemszerűen a fehérjét keményre. Amikor kihűlt a karfiol, hozzá keverem a tojás sárgáját, majd a tojás fehérjét lazán beleforgatom. A darált hússal felváltva, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 25-30 percig sütöm. Reszelt parmezán is mehet a tetejére.

Tojás allergiásoknak is elkészíthető  Tojás helyett kb. 4 ek mandulalisztet v. gesztenyelisztet keverj a masszába. De magliszt nélkül is összeáll!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése