2012. november 16., péntek

Csülkös körömpörkölt petrezselymes gnocchival, salátával

Csülkös körömpörkölt:
1/2 kg csontozott csülök
4 db köröm
1-1 db paradicsom, paprika, hagyma
só, bors, paprika 
Sertés zsír

Gnocchi:
4 nagy tojás
kk. só
2 csipet szódabikarbóna
1 nagy gerezd áttört fokhagyma
12 dkg Paleo-jó tökmagliszt
2 dkg Paleo-jó petrezselyemliszt

A körmöket már a boltban előkészítve, aprítva kérem:-) otthon csak tisztítani szükséges. zsíron megfuttatom a hagymát, majd a paradicsomból, paprikából, pirospaprikából lecsóalapot készítek, majd átforgatom benne a körmöket, és a felkockázott csülköt. Mikor rottyant egyet, felöntöm pici vízzel, sózom, borsozom és legalább 2 órácskát főzöm. A vizet folyamatosan pótolom, ha kell utánaízesítek.

A gnocchihoz a tojásokat felverem sóval és a szódabikarbónával. Ehhez mehet hozzá a fokhagyma és a kétféle liszt. Néhány percig állni hagyjuk, majd forrásban lévő sós, bő vízbe dobáljuk. A gnocchik formázásához meleg vízbe mártott kéz szükséges. Elkezd kifehéredni és feljön a víz tetejére. Összesen kb. 4-5 perc alatt kész is van. Szűrőlapáttal kiszedjük.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése