2013. május 12., vasárnap

túrós palacsinta

Az előző bejegyzéshez kapcsolódva, mikor sütögettem a palacsintákat és duruzsolt a sütőben a paleopehely, a felkeléskor beáztatott mandulát leturmixoltam többször átszűrtem, némi eritrittel édesítettem és kész is lett a mandulatej. Hántolt mandulát használj. Ha nincs otthon megteszi a hántolatlan is, de akkor 1-2 percre forró vízbe kell dobni, majd a héjából kiugrasztani. Az áztatás az szerintem fontos mozzanata a jó turmixolhatóságnak. A krémesre turmixolt visszamaradt mandulát pedig pici citrom levével, eritrittel és mazsolával ízesítve túróként használhatod fel. Nálunk a mandulatejhez a bevált recept, 10 dkg mandulához fél liter víz és kb. 2 tk eritrit. Az arányok ízlés és pénztárca függőek.

És most nézzük a palacsintát.

A hagyományos palacsintához hasonlóan dolgozz a gesztenyeliszttel is. Talán picit hamarabb ég. Tojás nélkül is szépen sül, ezért is használom előszeretettel.

Hozzávalók:

kb. 15 db palacsinta készítéséhez

2 db tojás (elhagyható)
25 dkg gesztenyeliszt
víz 



8 megjegyzés:

Pettycicuk írta...

Ez fantasztikusan néz ki! :) Nem vagyok egy édességmániás, főleg amióta paleozom, de ezt azt hiszem mihelyt tudok szerezni gesztenyelisztet - elkészítem. :)

A blogomat felkérte egy kedves bloggertárs, hogy csatlakozzam a "Fő az egészség" mozgalomhoz, én pedig folytatásként rád (is) gondoltam. Persze nem kötelező, de hátha lenne kedved. :)

http://paleo-konyha.blogspot.com/2013/05/toltott-paprika-paleolitul-fo-az.html

Szép napot neked!

Követőd: Betty :)

Judit írta...

Kedves Betty, hát hogy a fenébe ne csatlakoznék egy ilyen kezdeményezéshez! ;-) Az egészség a legnagyobb kincsünk és a célom, hogy egyre több ember felismerje az egészség és a táplálkozás összefüggéseit. Az pedig külön nagy öröm, hogy gondoltál rám és lapozgatod oldalaim ;-)

Szép estét,
Judit

harmony írta...

szia. pontosan hogy is készült a "túró"? A visszamaradt mandulapépből? miután kinyomkodtad belőle a tejet? légyszi magyarázd el, mert nem teljesen értem és szeretném kipróbálni ezt a receptet. most kezdek paleozni:)

Judit írta...

Kedves Harmony:-) igen a visszamaradt mandulapépből!
Sok sikert a paleozáshoz!
Judit

Névtelen írta...

Sima víz jó hozzá, vagy szénsavas kell?

Judit írta...

Mehet hozzá buborékos víz. Ha van otthon cocomasod azt is löttyinthetsz bele.

1111 írta...

Ha tojás nélkml akarok csinálni, akkor chia maggal helyettesítsem, vagy mit ajánlasz? Köszönöm, Enikő

Judit írta...

Bocsánat a késői válaszért... :-( működik tojás és chia mag nélkül is. Tegyél bele cocomast és óvatosan forgasd ;-)

Megjegyzés küldése