2013. május 7., kedd

Tökmagos lenmagkenyér

Mára már kialakult kenyérsütési technikával /becsukott szem technika :-) / és kialakult repertoárral rendelkezem. Amilyen lábbal kelek, olyan kenyeret sütök. Mandulalisztes/mandula-őrleményes kenyér, Lenmagból készült kenyér, valamint lenmagos-szezámos lepénykenyér, amelyek előfordulnak konyhámban. A lenmagost még nem mutattam be, íme:

Hozzávalók:

4 db L-es tojás
30 dkg egész lenmag
1 csapott tk só
1 csapott tk szódabikarbóna
1 dl zsíradék
2 tk almaecet
bő 1dl víz

1. a lenmagot malommá avanzsált turmixgépben aprítom, pelyhesítem
2. egy keverőtálba öntöm a többi száraz hozzávalóval
3. felverem a tojásokat, elkeverem a többi nedves hozzávalóval, majd elegyítem a két tál tartalmát
4. tökmaggal v. napraforgómaggal megszórom a tetejét (igény szerint egy marékkal mehet a tésztába is)
5. 180 fokos, légkeveréses sütőbe kb. 35 percig sütöm.


Medvehagyma pesto és paleo párizsi a feltét

Medvehagyma pesto és paleo párizsi a feltét


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése