2012. október 14., vasárnap

paleo először...másodszor...senki többet haramdszor!

2012. szeptember.

Ahogy elkezdtük az iskolát, csajok hozták is haza a félsólégúti nyavalyákat. Gyakorlatilag szeptember 2. hete óta, hol egyik köhög és dugul az orra, hol a másik. A D vitamin, C vitamin és a Sterimar csodákra képes náluk, sőt Rebusnak rosszabbodott 1 hét után, hőemelkedésbe ment át, így a Zyflamendet is bevetettem.
update (2012. dec. 30.): október, november és a december gyakorlatilag betegségmentesen telt a lányoknak
Nah de az én immunrendszerem is beindult a bacitömegtől, de kizárólag csak egy alkalommal. Míg tavasszal,- a paleo kezdetén- mikor tombolt az immunrendszerem, kb. 2 hetente menetrend szerint jött a hidegrázás, mellkasszorítás és a láz -  mindenféle tünet nélkül. Most, az elmúlt 1,5 hónap alatt egy alkalommal történt, akkor is sokkal rövidebb, enyhébb formában: mellkas szorítással kezdődött, ólmos fáradtság kb. 2-3 napig és vége, valamint a betegség egyéb tünetei enyhe formában(bal comb "húzása", szemszárazság)

Ami még eszembe jutott, hogy pont ebben az időszakban, 1,5-2 hónapja megengedő lettem a szigorú autoimmun paleommal szemben, hisz tele volt a kertünk friss paradicsommal, paprikával, padlizsánnal. Napi rendszerességgel megtalálhatóak voltak a tányéromban a kemény sajttal egyetemben. Ez is közrejátszhatott az állapotromlásban. Azt gondoltam, hogy 6-8 hónap után a belek záródnak és fogyaszthatom őket.


Egyértelmű, hogy a megengedőbb étrend, azaz a sajt-, paprika, paradicsom és padlizsán fogyasztás és a nagymennyiségű fruktóz (agusztus, szeptemberben szőlőt, szőlővel ettem) fogyasztása okozta a tünetek erősödését.


2012. december

kb. 3 hete egy hirtelen, merész próbálkozással gondoltam lépek egy szinttel feljebb és a fél euthyroxot elfeleztem és negyedre csökkentettem az adagomat. Megbántam. A hormonális változással az immunrendszerem is támadásba lendült, 2-3 nap múlva jött a mellkas szorítás, fáradtság, gyengeség és helyzetváltoztatásra szapora szívdobogás. Már másnap a rendes adagot kezdtem el szedni, 1 hét múlva újból jól éreztem magam.
Tehát a hormonális változás aktiválhatja az immunrendszert. Érdekes...egyre inkább ismerem a testem jeleit. Félelmetesen gyönyörű...
A célom, az euthyrox teljes elhagyása. Az eredetileg felírt 1 tabletta helyett így is már csak felet szedek.

A szeptember eleji mellkasszorításos móka(ami egyértelműen az étrendtől való eltérés következménye!) és a mostani euthyroxal kiváltott mókát leszámítva nagyon elégedett vagyok!!!! A paleo visszaadta az életem!!!! 




2 megjegyzés:

Unknown írta...

Megcsináltam a tortát, nagyon finom lett! Én picit tovább gondoltam és tettem a töltelékbe gyümölcsöt is:)

Judit írta...

Hamarosan beírogatom az összegyűjtött receptjeimet. Oda is várom "finomítási" javaslataidat!

Megjegyzés küldése