2013. szeptember 5., csütörtök

Itt van az ősz, itt van újra...:-)

Némi várakozás után a héten kezdetét vette a nyári nyugalmat követő, feszített tempójú rohanás. A laza nyáron, étkezéseket vontunk össze és hagytunk ki, sok gyümölcs fogyott, így napi szintű, nagy főzőcskézések nem voltak.

Hétfőtől ismét elkezdődött a heti menü tervezése, minél hatékonyabb, gyorsabb elkészítése, dobozolása. Akinek fejtörést okoz, annak segitségül íme egy kis ötletbörze :-)

Reggeli otthon:

- Főtt tojás, virsli, friss zöldségekkel (adalékanyag és tartósítószermentes, bio virsli)
- tojásrántotta, friss zöldségekkel
- tojáslepény tonhalkrémmel (1 tojás és 1 ek vízzel tojáspalacsintákat sütök, majd ketchuppal kikevert tonhallal töltöm)
- zabkása (kompromisszum! Zabtejben, némi fahéjjal, vaníliával felfőzöm a zabot)
- szendvics
- zabtej puffasztott amarántpehellyel (kompromisszum)
- paleopehely mandulatejjel (gesztenyelisztből készíthető reggeliző pehely)

Tízórai, uzsonnára csomagolva:

- Kakaós csiga, fahéjas csiga
- csokis, lekváros keksz
- mandula keksz (mandulaörlemény és banán összekverésével, kis pogácsákat formálva, 15-20 perc alatt megsütjük)
- parizeres szendvics zöldségekkel (karcagi mindenmentes bio parizer)
- brokkolis-tojáskrémes szendvics
- csokis muffin

Ebéd:

- H.: Citromos pácolt csirkecomb, édes burgonyával, friss vegyes salátával
- K.: Pörkölt, basmati rizzsel gyerekeknek, apának, nekem pedig édesburival (a basmati rizs nem paleo csak alacsony szénhidráttartalmú!)
- Sz.: Pöri még mindig színre lép, most tökfőzelékkel
- Cs.: Csajoknak, apának tonhalas tészta, nekem pedig túrós tészta (gesztenyelisztből készült tészta totu túróval)
- P.: Húsgombócleves, palacsinta (isteni a gesztenye lisztből készült palacsinta fahéjas kókuszcukorral töltve, próbáld ki!! )

Vacsora:

A reggelinél felsorolt ételek kerülnek az asztalra, vagy a frissen főzött másnapi ebéd.


Kompromisszumot kellett kössek, időnyerés célzattal, így levesek csak önálló fogásként szerepelnek hétköznap lsd. pld. a pénteki menüt.  Így főként hétvégén van csak jelen leves az asztalon. Könnyebbség még, hogy olyan ételek is kerülnek az asztalra, amelyek a másnapi ebédnek és fő összetevőjeként szerepelnek. Például a keddi pörkölt más körettel jelenik meg szerdán. Vagy a tésztával kínált bolognai ragu másnap pizzán is jól mutat. Kemény kérgű, 40 dkg-os kenyeret, kétszer sütök egy héten. Ez kitart egész hétre.








0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése