2013. szeptember 17., kedd

Fahéjas szilvakrémtorta

Ismertek már! Arra törekszem, hogy a lehető legjobb időkihasználással képes legyek családom számára változatos, finom paleo ételeket készíteni.  A rohanó anyáknak nem sok idő jut a konyhára. Egy paleo anyának pedig ezt a kis időt kell hatékonyan kihasználni. Szívesen elmerülnék a gasztronómia világában, de ehhez kevés a délutánonkénti 1-2 óra, amikor reggelit, ebédet és vacsorát kell egy időben szimultán készítsek:-) És mindemellett a családdal értékes időt tölteni!

Ezért születnek az ilyen egyszerűen, kevés lépésből elkészíthető ételek! Alkalomra is kitűnő, de ha csak megjutalmaznád magad is készítsd bátran! Tényleg nem nagy ördöngösség, 15 perc munkát igényel!

Hozzávalók:
Tészta:
3 dkg mandulaliszt
1 dkg kókuszliszt
1 kk szódabikarbóna
2 tojás
3 dkg kókuszvirág cukor
3 dkg olvasztott kókuszolaj

Krém:
20 dkg aszalt szilva
2 dl cocomas kókuszkrém
2 dl víz
1 dkg étkezési zselatin
10 tk kókuszvirág cukor

1. a sütőt melegítsd elő légkeverésen, 175 fokra.
2. a tojásokat keverd el a kókuszvirágcukorral, majd öntsd hozzá a vizet
3. a száraz hozzávalókat mérd ki, keverd össze.
4. elegyítsd a száraz és vizes hozzávalókat, majd öntsd hozzá az olvasztott olajat
5. öntsd tortaformába, majd told a sütőbe és süsd kb 15 percig, míg aranybarna nem lesz.
6. mig sül a tészta aprítógépben aprítsd fel a szilvákat
7. a cocomas kókuszkrémet keverd el a cukorral, vízzel, zselatinnal és melegítsd meg, de csak melegítsd, hogy feloldódjon a zselatin és a cukor, ne főzd!
8. keverd bele az aprított szilvát, majd hűtsd hűtőbe tehető hőmérsékletűre
9. öntsd a szintén kihűlt tortaformában várakozó tésztára és tedd hűtőbe legalább fél órára, míg a krémed "megdermed"
10. Jó étvágyat! :-)




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése