2012. június 18., hétfő

Norbim pollenallergiája és a paleo


Június 15.-én volt 6 hónapja az a kórházi, ominózus nap, amikor tettlegességig fajult az elhatározásom. Április első hetében pedig az a nap, amikor Norbimat is megfertőztem. Tettem ez azért, mert a pollenallergiája borzasztóan elhatalmasodott, szinte az egész nyara odavolt miatta, tényleg szenvedett. Szedte a gyógyszert, kisebb nagyobb sikerrel (de inkább az előbbi), szedte a tüdőtágítót, szemcseppeket stb. És mindemellett nem volt egy nyugodt éjszakája...sokszor ülve aludt, küzdött a levegőért. Gondoltam próbáljuk ki. Július első hetében fordul a 4. hónapba.


Norbim 4 hónap paleonál (2012. júlus)

Norbim jól van:-) a legnagyobb problémája most, hogy a most szezonsztár dinnye mellé nem tud zsíros kenyeret enni:-) De tudjuk, érezzük, hogy a lemondásnak itt a gyümölcse - mit neki parlagfű!!!, hisz továbbra is 2-3 tüszi van csak egy nap. Remélem így lesz továbbra is!

Az allergia szezon kritikus két hónapja az 5. hónap fordulóján (2012. augusztus)


Norbim parlagfű allergiája most tetőzik. A nyaralás alatt ő is sokat bűnözött, mire hazaértünk már allergia gyógyszerhez kellett nyúlnia. Sokkal jobban érzi magát, mint tavaly, több erővel viseli az allergiát. Úgy érzem, hogy ez a 4,5 hónap paleo kevés volt neki az allergia ellen. De mint mondtam jobban viseli az allergiát. De még nincs vége, csak most megyünk bele igazán...

Október vége, az allergia szezon zárása (2012. október)

Eredmények:
Norbim allergiája a paleo hatására 2 hónapra korlátozódott és sokkal enyhébb lefolyású volt, mint az elmúlt években. És mindez 4-5 hónap paleo után azt gondolom, hogy jó eredmény. Rizst, kukorica lisztből tésztát és zabpelyhet eszik továbbra is időnként, havi kb. 2-3 alkalommal.
update (2013.04.06): már csak alkalmanként a basmati rizs(alacsony ch) maradt meg. A zabpehely és a kukoricaliszt is kikerült a konyhából.


Az újabb allergia szezon indulása 14 hónap paleo után (2013. május-június)

Dátum szerint még nem vagyunk benne a csúcsban, de idén korábban indultak a virágzások. Ennek ellenére a tavalyinál is sokkal jobban van. Zsebkendőt is szinte csak a boltban lát :-)  De nyugtával dicsérjük a napot, így az augusztus, szeptember lesz igazán mérvadó.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése