2015. április 2., csütörtök

Eperkrém torta

Itt az eperszezon a nyakunkon, no meg a nyúl is ;-) Húsvétra, nem feltétlenül tortaformában sütve, ajánlom azoknak, akik gyorsan szeretnének finomat sütni a vendégseregnek. Nálunk a gyereksereg kedvence :-)

Hozzávalók 26 cm-es tortához:
8 db egész tojás
2 db tojásfehérje
65 g kókuszliszt (finom szemcséjű)
3 g szódabikarbóna
10 g útifű maghéj
195 g kókuszvirágcukor (kompromisszum, szigorú paleóba nem beilleszthető!)

Krémhez:
35 g eper + 5-6 szem a díszítéshez
4 dl cocomas kókuszkrém
70 g kókuszvirág cukor
10 g étkezési zselatin


Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, állítsd légkeverésre
2. A tojásokat  keverd össze, majd mérd hozzá a száraz hozzávalókat és robotgép segítségével jól dolgozd össze.
3. Formába töltve, süsd aranybarnára, tűpróbáig kb. 30-35 perc alatt. Formából kivéve hűtsd ki.
4. Késes aprítóba egyneműsítsd az epret és a kókuszvirágcukrot. A jól lehűtött kókuszkrémet verd kemény habbá. 
5. A pürésített eperből vegyél ki egy keveset, keverd el a zselatinnal, majd langyosítsd meg az eperpüré többi részét és gyors mozdulattal keverd hozzá a zselatinos epret, majd a kókuszkrémet.
6. Hűtőbe pihentesd, míg kenhető állagú nem lesz.
7. Vágd fel a tésztát három részre, majd a kihűlt eperkrémmel töltsd meg. Tálalás előtt legalább 1-2 órára tedd hűtőbe vagy rövidebb ideig fagyasztóba. Díszítsd eperszeletekkel.






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése