2014. április 17., csütörtök

A paleóhoz sok tojás kell :-)

Egy kenyérhez 4-5 tojás, brownie szintén 4-5 és a zöldséggel töltött tojáspalacsinta???? Egy szimpla tojásrántottás reggeli nálunk 12 tojásnál kezdődik...Ha már ennyi tojás viszünk be/veszünk meg, mi lenne, ha ezt is nyugodt szívvel ennénk, mint a 2 éve kertünkben termő zöldségeket, gyümölcsöket??? Fogalmazódott meg bennünk tavaly a gondolat. A gondolat megfogalmazódott, Norbim pedig szabadidejében alkotott, mígnem 2 héttel ezelőtt be nem költöztek az új lakók :-)

Extra hagymás, medvehagymás sonkás (saját)tojásrántotta

Dorina a szomszédból kapott száraz kenyeret morzsálja a láthatóan paleóra fittyet hányó tyúkoknak :-) A paleo kenyérmaradék hidegen hagyja őket. Természetesen a gabonaféléknél jobban csak a zöld növényeket szeretik. 

Mivel semmilyen háziállatunk nincs, így nagy megpróbáltatás a tojásüzemmel való együttélés. Ha később indulunk a lányokkal reggel, mint Norbi, mi engedjük ki a házukból a tyúkokat. Egyik nap már munka után hazafele jutott eszembe, hogy elfelejtettem kiengedni őket...Már holtan láttam lelki szemeim előtt a tyúkokat...de szerencsére túlélték étlen, szomjan, bezárva a napot :-)

Első napokban még csak a csapat fele tudta, hogy sötétedéskor illik bevonulni, így nekünk kellett betenni őket. Hááááát falun nőttem fel, de két újjal, jól messze magamelőtt tartva emeltem a házukba őket :-) Ma már kakas nélkül, maguktól mennek aludni :-)

A lányoknak nagy élmény...meg a szomszédoknak is. Van aki zöldet szed nekik a portájáról, van aki gyűjti a száraz kenyeret :-)



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése