Ez egy más az eddig sütött zsemléimtől, eltérő ízvilágú. Állagából kifolyólag ezek már felezhető, viszonylag termetes példányok. És nem utolsó sorban gyorsan összedobható!
8 db zsemléhez a következő hozzávalók szükségeltetnek:
3 tojás
5 ek mandulaliszt
3 ek lenmagliszt
1/2 tk só
1/2 tk kókuszcukor
1 tk szódabikarbóna
Nálam bevált, hogy nem csak összeborogatom a hozzávalókat, hanem először a nedves összetevőket elegyítem (nem kell habosra verni a tojás, csak homogenizálni) majd mehet bele a száraz hozzávaló. Jól elkeverjük, majd 180 fokos előmelegített légkeveréses sütőbe 30 percig ropogósra sütjük. A maglisztek tulajdonsága, hogy nedves hozzávalóval bedagad. Így miután elkevertük 1-2 percet várjunk, hogy picit bedagadjon, így nem folyik szét a sütőpapíron, ezzel kellő nagyságú zsemléket kapunk.
Jó étvágyat! Kérem a beszámolókat;-)
1 megjegyzés:
A kókusz cukrot mivel lehetne helyettesíteni? Köszönöm.
Megjegyzés küldése