1 kg karfiol
só
petrezselyem
ca.: 450 Ft
Az alaposan megmosott karfiolt rózsáira szeded, majd 4-5 ujjnyi sós, lobogó forró vízbe dobod őket, úgy, hogy a karfiolt ne lepje el a víz. Megszórod petrezselyemmel, majd, kb. 15 perc főzés után, ha már roppanósra puhult, elturmixolod. Semmilyen sűrítést nem igényel. Isteni édes, igazi karfiol ízt kapsz, hisz nem hígítod és nem sűríted.
1 kg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
ca.: 1500 Ft
A felkockázott vöröshagymát zsíron üvegesre párolod, adsz hozzá 2-3 kisebb gerezd aprított fokhagymát, azt is picit megfuttatod, majd mehet hozzá 1 teáskanál pirospaprika, ezt elkevered. A pirospaprika elkeverésénél húzd le a fazekat a főzőlapról, mert hamar ég és keseredik. Ezt követően dobd rá a felszeletelt paradicsomot, paprikát és pici vizet. Kb. 10 perc elteltével elkészül a lecsóalapod, amit fűszerezel és mehet bele a megmosott, felkockázott sertéscombocska. Felöntöd hideg vízzel épp, hogy ellepje, majd főzöd kb. 1,5 óráig. Jó étvágyat!
Nálunk ekkor adag pörköltnél mindig marad másnapra. Ugye egyszer vacsora, aztán másnapi ebéd és a maradékot vagy lefagyasztom vagy harmadnapra gulyáslevesként fogyasztjuk :-)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése