Ez is egy kedvenc, gyors ebédje a családnak.
Hozzávalók:
bő 1 kg oldalas
só
bors
1 közepes fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
A csontok mentén feldarabolod az oldalast, majd, sózod, borsozod. A hagymát negyedeled a fokhagymát csak a külső héjától szabadítod meg, a belső héjait hagyod rajta. Erőteljesebb ízt kapsz. Tepsibe kevés sertészsírágyra fekteted, majd leheletnyi vizet aláöntve, alufóliával lefedve, 220 fokos sütőbe tolod, kb. 10 percre. A 10 perc elteltével kap egy kérget a hús, ezt követően alufóliával lefeded, majd 180 fokon, légkeveréssel sütöd, kb. 60-80 percet.
Míg sül a hús, elkészítheted a köretet. Ehhez szükséges:
5-6 db közepes cékla
8-10 db sárgarépa
3 db tojás
5-6 ek mandulaliszt (nem szükséges)
só
Én az elektromos húsdarálóm megfelelő betétjének alkalmazásával csíkokra aprítom a zöldségeket néhány perc alatt. Ezt követően a sóval elkevert tojással összekeverem, majd a hús helyére tolom a sütőbe, kb. 30 perc alatt készre sütöm:-)
mandulaliszttel sütve |
mandulaliszt nélkül sütve |
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése