Állítólag mákosguba...zabból készült, én ugye nem kóstolhatom, így családtagjaim ízlelőbimbóira hagyatkozhatok csak. Többször is megerősítettek abban, hogy "hidd el anya, ez olyan, mint a mákosguba!"
Elhiszem...tehetek mást? Ebben sorra megerősítenek az üres tányérok :-)
2,5 dl zabtej
2,5 dl víz
20 dkg aprószemű zabpehely
4 púpozott tk xylit
4 csavarintás méz
1 tk fahéj
1 db szép nagy alma, reszelve
10 dkg mák (csak a végén kell belekeverni)
A vizet a zabtejjel és a többi hozzávalóval (kivétel zabpehely, mák) felforralod. Forráskor mehet bele a zabpehely. Kb. 5 percig főzöd, majd lekapcsolva (nekem a főzőlap hőtároló funkcióján) kellően bepuhul. Tálaláskor kevered hozzá a mákot.
Ha nem teszel bele mákot akkor a mákosgubát zabkásává fokozod :-D
Jó étvágyat!
Mákosguba |
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése