Rakott karfiol ca 1100 Ft:
1 közepes fej karfiol (350 Ft)
60 dkg darált hús (550 Ft)
4 tojás (160 Ft)
só, bors, hagyma, fokhagyma, pirospaprika
Felteszem
sós vízbe főni a karfiolt, közben kókusz zsíron a hagymát picit megfuttatom,
dobok hozzá 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát, majd mehet rá a darált hús.
Fehéredésig pirítom, aztán zutty rá a pirospaprika, só, bors. Kedvemtől függően
jó érett paradicsom és paprika (lecsó) alapra teszem fel. De a fűszerezés ízlés kérdése. Amikor a karfiol már nem kemény, de még viszonylag roppanós állagú,
leszűröm és hagyom hűlni, akkor is puhul még. Míg fő a darált husi, a 4 tojást
szétválasztom, a sárgáját is és a fehérjét is külön-külön felverem. Értelemszerűen a fehérjét keményre. Amikor kihűlt a karfiol, hozzá keverem a tojás
sárgáját, majd a tojás fehérjét lazán beleforgatom. A darált hússal felváltva,
sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Előmelegített, 180 fokos, légkeveréses
sütőben, kb. 25-30 percig sütöm. Reszelt parmezán is mehet a
tetejére.
Tojás allergiásoknak is elkészíthető Tojás helyett kb. 4 ek mandulalisztet v. gesztenyelisztet keverj a masszába. De magliszt nélkül is összeáll!
Tojás allergiásoknak is elkészíthető Tojás helyett kb. 4 ek mandulalisztet v. gesztenyelisztet keverj a masszába. De magliszt nélkül is összeáll!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése