Gyorsan elkészíthető tortát ajánlok figyelmetekbe. A túrót tojásfehérje - TOTU - helyettesíti. A sárgabarackrémre egyszerűen csak vegyes gyümölcsöt is sorakoztathatsz, nem feltétlenül kell plusz krémet készíts.
Tészta:
30 g
mandulaliszt
8 g
kókuszliszt
1 kk
szódabikarbóna
3 tojás
30 g
kókuszvirág cukor
Túró krém:
1 doboz cocomas kókuszkrém
1/2 citrom leve
1 citrom héja
10 g kókuszvirág cukor
100 g Totu
5 g utifűmaghéj
Sárgabarack krém:
30 dkg sárgabarack lekvár
9 g étkezési zselatin
Elkészítés:
1.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra
2. A lisztet és a szódabikarbónát keverjük össze
3.
A tojást keverjük habosra a cukorral
4. Apránként elegyítsük a kettőt
5. Sütőpapírral kibélelt formában, süssük kb. 15 percig
7. A formából vegyük ki és míg hűl készítsük el a krémet
8.
A kókuszvirág cukrot keverjük el a kókuszkrémben
9.
A totut törjük össze villával, keverjük bele a citrom levét és a héját
10. Elegyítsük a két krémet, majd keverjük hozzá az útifűmaghéjat
11. Két piskótalap közé is tehetjük a krémet, vagy csak a piskótára. Mehet vissza a hűtőbe dermedni, míg elkészítjük a sárgabarack krémet
12. Én lekvárt használtam, de bármilyen gyümölcs pürésítésével elkészíthető. Még hidegen hozzákevertem a zselatin, lassan felmelegítettem, majd ha szoba-hőmérsékletűre hűlt, rátettem a túrókrémre és visszatoltam hűlni a hűtőbe:-)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése