Az alapreceptet innen számrazik:
http://paleo-inyenc.blogspot.hu/2010/12/csokicsoda-torta.html
Ezt én a saját konyhámra szabtam, illetve a tortasütésben nem túl jártas kezeimre:-)
Tésztához:
6 tojás
6 ek kakaópor
2 ek xylit
2 púpozott ek kókuszzsír
1/2 tk szódabikarbóna (én kifelejtettem)
A tojást kikevertem a xylittel, a tojásfehérjét csipet sóval keményre vertem. A kókuszzsírt mikróban felolvasztottam, majd elkevertem benne a kakaót és az így kapott elegyet a tojássárgájához kevertem. Az így kapott viszonylag sűrű, ragacsos masszához kanalaztam, nagy mozdulatokkal elkeverve a tojásfehérjét.
3 részre osztottam és szilikon tortaformába 3 lapot sütöttem.
Marcipánkrém:
20 dkg őrölt mandula (nem mandulalisztel csináltam, hanem a már ismeretetett durvára őrölt mandulával: LIDL, ALDI)
1-1,5 dl víz
keserű mandula aroma
1 púpozott ek xylit
A vízben, felfőztem a mandulát és ízesítettem a xylittel és pár csepp mandula aromával. A kihülést követően ez került az alsó tortalapra. Inkább nyomkodtam, mint kentem.
Csokoládékrém:
2 tojássárgája
2 ek kakaó (holland)
1 ek xylit
1 ek víz
a hozzávalókat gőz felett (épp hogy gyöngyözzön), állandó kevergetés mellett, kb. 15-20 perc alatt krém állagúra főzzük. Én elektromos főzőlap, 2-es fokozatával váltottam ki a vízgőzt. A második tortalapra kenjük, majd jöhet a kalapja.
Csokimáz:
3 ek kakaó
3 ek kókuszzsír
1/2 ek porxylit
összemelegítjük, majd ha már szoba-hőmérsékletűre hűlt rákenjük a tortára. Gyors mozdulatokkal. Ha ragad meleg vízbe dugjuk a kenő lapátot és újból nekiesünk.
http://paleo-inyenc.blogspot.hu/2010/12/csokicsoda-torta.html
Ezt én a saját konyhámra szabtam, illetve a tortasütésben nem túl jártas kezeimre:-)
Tésztához:
6 tojás
6 ek kakaópor
2 ek xylit
2 púpozott ek kókuszzsír
1/2 tk szódabikarbóna (én kifelejtettem)
A tojást kikevertem a xylittel, a tojásfehérjét csipet sóval keményre vertem. A kókuszzsírt mikróban felolvasztottam, majd elkevertem benne a kakaót és az így kapott elegyet a tojássárgájához kevertem. Az így kapott viszonylag sűrű, ragacsos masszához kanalaztam, nagy mozdulatokkal elkeverve a tojásfehérjét.
3 részre osztottam és szilikon tortaformába 3 lapot sütöttem.
Marcipánkrém:
20 dkg őrölt mandula (nem mandulalisztel csináltam, hanem a már ismeretetett durvára őrölt mandulával: LIDL, ALDI)
1-1,5 dl víz
keserű mandula aroma
1 púpozott ek xylit
A vízben, felfőztem a mandulát és ízesítettem a xylittel és pár csepp mandula aromával. A kihülést követően ez került az alsó tortalapra. Inkább nyomkodtam, mint kentem.
Csokoládékrém:
2 tojássárgája
2 ek kakaó (holland)
1 ek xylit
1 ek víz
a hozzávalókat gőz felett (épp hogy gyöngyözzön), állandó kevergetés mellett, kb. 15-20 perc alatt krém állagúra főzzük. Én elektromos főzőlap, 2-es fokozatával váltottam ki a vízgőzt. A második tortalapra kenjük, majd jöhet a kalapja.
Csokimáz:
3 ek kakaó
3 ek kókuszzsír
1/2 ek porxylit
összemelegítjük, majd ha már szoba-hőmérsékletűre hűlt rákenjük a tortára. Gyors mozdulatokkal. Ha ragad meleg vízbe dugjuk a kenő lapátot és újból nekiesünk.
1 megjegyzés:
Kedves Judit!
Mekkora tortaformát használtál?
Köszi előre is.
Évike
Megjegyzés küldése