Mustáros tarja:
1 kg sertéstarja
kevés mustár
fokhagyma
só
kb. 1400 Ft
A felszeletelt tarját legalább 1-2 órára célszerű bepácolni. Ehhez mustárt (cukormentes), sertészsírt és fokhagymát használok. Lefedve hűtőben hagyom pihenni. Jó ha ez már előző este megtörténik. A pácidő leteltével tepsibe teszem, először 200 fokon, majd 30 perc elteltével 180 fokon sütöm tovább kb. 1,5 óráig.
Kolbászhússal töltött szűzpecsenye:
1 db közepes nagyságú sertés szűzpecsenye
30-40 dkg sertéscomb darálva
só
bors
paprika
fokhagyma
őrölt kömény
ca.: 3000 Ft
A szűzpecsenyét óvatosan felszúrjuk, akkora vájatot képezve benne, hogy a kb. 30 dkg darált húst, miután kolbásznak bekevertük beletölthessük. A töltést követően hústűvel összetűzzük a hús végét (nem muszáj), ezt követően bedörzsöljük sóval, borsal, majd betoljuk az előmelegített sütőbe és 180 fokos sütőben, légkeverésen, sűrűn locsolgatva, 1-1,5 óra alatt készre sütjük.
Párolt zöldség:
1 kg sárgarépa
1/2 kg brokkoli
1/2 kg karfiol
fűszerek
só
cukor
ca.: 500 Ft
A sárgarépát megpucolom, hasábokra vágom, majd tepsibe dobálom. Ezt követően a fagyasztott brokkolit, karfiolt hozzá öntöm, majd 1-2 csipet sót és 1-2 csipet xylitet teszek hozzá, valamint grill zöldség fűszerkeveréket teszek hozzá, elkeverem kókuszzsírral és betolom a 180 fokos sütőbe, légkeverésen, kb. 20-30 percig készre párolom.
Saláta
1 db jégsaláta
1 db kígyóuborka
1/2 szál póréhagyma
2 db nagyobb alma
xylit
ecet
só
A hozzávalókat felaprítjuk, majd ízlés szerint öntetet készítünk rá. Az így kapott salátát 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd a hús mellé kínáljuk. A xylitből keveset, mert az alma is ad az érés során édességet.
1 kg sertéstarja
kevés mustár
fokhagyma
só
kb. 1400 Ft
A felszeletelt tarját legalább 1-2 órára célszerű bepácolni. Ehhez mustárt (cukormentes), sertészsírt és fokhagymát használok. Lefedve hűtőben hagyom pihenni. Jó ha ez már előző este megtörténik. A pácidő leteltével tepsibe teszem, először 200 fokon, majd 30 perc elteltével 180 fokon sütöm tovább kb. 1,5 óráig.
Kolbászhússal töltött szűzpecsenye:
1 db közepes nagyságú sertés szűzpecsenye
30-40 dkg sertéscomb darálva
só
bors
paprika
fokhagyma
őrölt kömény
ca.: 3000 Ft
A szűzpecsenyét óvatosan felszúrjuk, akkora vájatot képezve benne, hogy a kb. 30 dkg darált húst, miután kolbásznak bekevertük beletölthessük. A töltést követően hústűvel összetűzzük a hús végét (nem muszáj), ezt követően bedörzsöljük sóval, borsal, majd betoljuk az előmelegített sütőbe és 180 fokos sütőben, légkeverésen, sűrűn locsolgatva, 1-1,5 óra alatt készre sütjük.
Párolt zöldség:
1 kg sárgarépa
1/2 kg brokkoli
1/2 kg karfiol
fűszerek
só
cukor
ca.: 500 Ft
A sárgarépát megpucolom, hasábokra vágom, majd tepsibe dobálom. Ezt követően a fagyasztott brokkolit, karfiolt hozzá öntöm, majd 1-2 csipet sót és 1-2 csipet xylitet teszek hozzá, valamint grill zöldség fűszerkeveréket teszek hozzá, elkeverem kókuszzsírral és betolom a 180 fokos sütőbe, légkeverésen, kb. 20-30 percig készre párolom.
Saláta
1 db jégsaláta
1 db kígyóuborka
1/2 szál póréhagyma
2 db nagyobb alma
xylit
ecet
só
A hozzávalókat felaprítjuk, majd ízlés szerint öntetet készítünk rá. Az így kapott salátát 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd a hús mellé kínáljuk. A xylitből keveset, mert az alma is ad az érés során édességet.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése