Nem hagyhattam ki...Elvégre Medvehagyma szezon van...Előszeretettel csomagolom szendvicsekbe vagy egyszerűen elrágcsáljuk, mint egy kecske:-) Most pesto készült belőle és hűtőszekrényben tárolva, hosszabb ideig is nasizhatunk belőle. Dorinám hurutos köhögésére is kiváló, egyéb jótékony hatásait pedig itt olvashatod: Medvehagyma
Hozzávalók:
10 dkg fenyőmag (nem olcsó, 12.000 Ft/kg, helyettesítheted akár mandulával, kesudióval is)
20 dkg medvehagyma
kb. 1,5 dl olíva olaj
pici só
1 kg paszternák
kókuszzsír a sütéséhez
1. első lépésként a fenyőmagot aranybarnára pirítom
2. majd a medvehagymalevelekkel, sóval együtt aprítógépbe dobom és homogenizálom, fokozatosan hozzáöntve az olajat.
3. Hűtőbe teszem, picit érjenek az ízek, addig ropogósra sütöm a paszternák karikákat.
4. Jó étvágyat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése