Tegnap újabb klubnapot tudhattunk magunk mögött. Elhangzott egy kenyér recept mely megihletett.
25 dkg lenmag
10 dkg mogyoró
3 csapott ek szezámliszt
1 tk szódabikarbóna
1 csapott ek xylit
1 csapott tk só
2 db tojás
2 dl víz
2 tk almaecet
1/2 dl zsír
A mindennapi főzőcskézés annyira "idősporolóssá" tesz, hogy rendszerint a száraz hozzávalókat (jelen esetben egész lenmag, szezámliszt és őrölt mogyoró) turmixba dobom, majd a zsírral, vízzel, almaecettel elkevert tojáshoz dobom és mehet is a sütőformába.
Én két részre osztottam a tésztát és csak az egyik feléhez ment a tojás. A másik fele Rebimnek tojásmentesen sült.
Csirkemájas hozzávalói:
20 dkg csirkemáj
kb. 10 dkg zsír (nekem a sült hús felfogott zsírja volt)
pici fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
majoránna
Kb. 10 perc alatt a csirkemájat puhára sütjük a zsiradékon, fűszerezzük. Végezetül aprítógépben homogenizáljuk a hagymákkal. Ha nem szereted a markáns hagyma ízt, süsd a májjal együtt.
Egy szimpla szendvics...ami nekünk paleosoknak a múltat idézi...:-) |
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése