Téli frissítő, mely visszaidézi a nyári napokat. Én fagyasztott meggyből készítettem, így a savanykás íze miatt a joghurthoz közelebb áll. De gyümölcsös pohárkrém - desszertként is ajánlom ;-)
HOZZÁVALÓK:
1 kg málna, meggy vegyesen
4 dl kesukrém (helyettesíthető cocomas kókuszkrémmel is, így felgyorsítható a készítés)
igény szerint méz, dió
ELKÉSZÍTÉS:
1. míg kiolvad a fagyasztott gyümölcsöd, áztass be kesudiót annyi vízbe, hogy épp ellepje kb. 1 órára, majd turmixold le.
2. ha fagyasztott gyümölcsből készíted, akkor turmixolás előtt a felesleges vizet nyomd ki a gyümölocsből
3. turmixold le a gyümölcsöt, keverd össze a kesukrémmel, majd piríts hozzá durvára tört diót v. mandulát, melyhez pirítás közben csorgatsz némi mézet.
4. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése