Pages

2013. november 25., hétfő

Pizza újratöltve

Mostanában többször sütöttem pizzát. Veletek is előfordul, hogy megkívántok valamit és viszonylag rövid időn belül többször is elkészítitek? Imádom a gazdag feltéttel, házi ketchuppal nyakon borított itáliai remekművet. Persze csakis paleósan ;-) 

Hozzávalók:

10 dkg őrölt mandula
5 dkg szezám liszt
1 dkg útifű maghéj
1 dkg chia mag
1 dl víz (mennyisége az általad felhasznált mandulaliszttől függ. Ha zsírtalanítottat használsz, több vizet fog felvenni! )
4 közepes tojás
1 cs tk só, szódabikarbóna, eritrit, aszkorbinsav
néhány levél apróra vágott oreganó

Elkészítés:

1   1. A hozzávalók elegyítésével folyós állagú tésztát kapsz.
2    2. Öntsd sütőpapírral bélelt sütőlapra vagy pizzaformába
3    3. a 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 5 percig, míg kéreg nem képződik rajta.
      4. a sütőből kivéve tedd rá a kívánt feltétet, majd süsd további 15 percig.

      
      Míg sül a pizza készíts ketcuhpot :-) 

         100 ml paszírozott paradicsomszószba tegyél egy kisebb fej hagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, 2 csapott evőkanál eritritet, pici sót, őrölt szegfűborsot, 1 tk dijoni mustárt, 1/4 kápia paprikát  és ess neki botmixerrel. Kóstolgatással finomítsd az ízeket, szájízeteknek megfelelően ;-)



1 megjegyzés: