tag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post7466391788764212723..comments2022-03-26T19:27:40.818+01:00Comments on Paleo - gyógyul az egész család: tojásmentes paleo kenyérJudithttp://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-65001311429860990062014-06-01T15:37:05.334+02:002014-06-01T15:37:05.334+02:00Kedves Névtelen, igen, az első szakaszban párásítá...Kedves Névtelen, igen, az első szakaszban párásítással, majd párásítás nélkül! Az első 10 perc mehet akár 200 fokon is, majd vissza végig 180-ra.<br />Sok sikert!<br /><br />üdv<br />JuditJudithttps://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-27762936260442229812014-05-31T07:35:16.626+02:002014-05-31T07:35:16.626+02:00Kedves Judit!
Végig 180 fokon sütötted? Az első s...Kedves Judit!<br /><br />Végig 180 fokon sütötted? Az első szakaszban párásítással, aztán kenegetés után anélkül, ha jól értem?<br />Előre is köszönöm!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-17761739661497200402014-03-15T12:58:41.592+01:002014-03-15T12:58:41.592+01:00Kedves Névtelen, persze, nyugodtan hagyd ki az ece...Kedves Névtelen, persze, nyugodtan hagyd ki az ecetet! Sok sikert!<br />JuditJudithttps://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-37816034805874871892014-03-15T12:58:15.833+01:002014-03-15T12:58:15.833+01:00Kedves Gabi, nagyon aranyos vagy, köszönöm, hogy ...Kedves Gabi, nagyon aranyos vagy, köszönöm, hogy tanácsaiddal segíted a többieket. Igen, valóban a víz kihagyásával és a tészta tömegének csökkentésével nagyobb az esély a nedvességmentességre.<br /><br />További sok sikert a paleóhoz!<br /><br />JuditJudithttps://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-78132144410801796442014-02-17T11:05:43.431+01:002014-02-17T11:05:43.431+01:00Szia!
Olyan kérdésem lenne,hogy az ecetet ki lehet...Szia!<br />Olyan kérdésem lenne,hogy az ecetet ki lehet belőle hagyni,esetleg valamivel helyettesíteni? Nagyon jól néz ki és szeretném elkészíteni:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-11546038170341014922014-01-16T12:43:34.753+01:002014-01-16T12:43:34.753+01:00 Kedves Judit, alig bírtam kivárni, hogy a kenyere... Kedves Judit, alig bírtam kivárni, hogy a kenyerem kihüljön annyira, hogy szeletelhessem végre. Azt sem tudom mivel egyem, hirtelen annyi lett a lehetőség ezzel a kenyérrel. <br /> Az első sütésem nekem sem sikerült ennyire jól, mert nem sült át a közepe nkem sem. De az íze annak is jó volt annyira, hogy elfogyott. <br /> Ha valakinek nem sült át, annak ajánlom: Most 2 kis kenyeret sütöttem egy nagy helyett, úgyis a hélya a finom. Lapos kenyérkéket formáztam és jól bevágdostam. A vizes edényt és a vizzel kenegetést is ki hagytam.Gabriella Rita Nagyhttps://www.blogger.com/profile/16825406539233997487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-88452671573189548532014-01-10T20:50:25.894+01:002014-01-10T20:50:25.894+01:00Kedves Edi, nagyon köszönöm a sikerélményről a bes...Kedves Edi, nagyon köszönöm a sikerélményről a beszámolót és köszönöm, hogy megosztod a többiekkel a tippet a gofrisütőben való sütésről.<br /><br />További jó egészséget és örömteli paleózást! :-)<br /><br />üdv<br />JuditJudithttps://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-72720053966929908312014-01-10T20:46:35.069+01:002014-01-10T20:46:35.069+01:00Szia Kriszta, sajnos gázsütőhöz nem értek:-( próbá...Szia Kriszta, sajnos gázsütőhöz nem értek:-( próbáld meg, hogy felezed a víz és az útifűmaghéj mennyiségét. Ha ez sem hoz jó eredményt, próbáld ki a másik tojásmentes kenyér receptemet.<br />Sok sikert! üdv JuditJudithttps://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-80482342998017310052014-01-08T07:43:32.230+01:002014-01-08T07:43:32.230+01:00Szia!
Megsütöttem a kenyeret a recept szerint gázs...Szia!<br />Megsütöttem a kenyeret a recept szerint gázsütőben, a sütési időt 15 perccel megnöveltem, de sajnos a kenyér belül "ragacsos" maradt. Előfordulhat, hogy amennyiben párásítás nélkül sütöm végig, ez a vizes jelleg megszűnik? A lenmagliszt mellett mandulalisztet és kókuszlisztet használtam fele-fele arányban, esetleg ezen kellene változtatnom?<br />Köszönöm válaszod, szép napot!Krisztanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-47720592041211862462014-01-07T11:35:13.043+01:002014-01-07T11:35:13.043+01:00Szia Judit,
nagyon hálás szívvel gondolok rád, ho...Szia Judit,<br /><br />nagyon hálás szívvel gondolok rád, hogy megosztottad ezt a receptet. Nekem a párom nagyon sok mindent nem ehet a különféle étel-intoleranciája miatt így hát amint olvastam, én is nekivágtam ennek a kenyérnek. Igaz, én gofri-sütőben sütöttem ki kiskanálnyi adagokat, így gyorsabban elkészült, mintha a sütőbe tettem volna és tettem bele egy kis bazsalikomot, de a többit a te recepted alapján állítottam össze és bevált. <br />Szeretjük, s az sem mellékes, hogy nem lesz tőle baja a páromnak.<br />Még egyszer KÖSZÖNÖM!<br /><br />EdiEdihttps://www.blogger.com/profile/06404741667041487726noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-87049361371009433642013-12-23T16:42:52.586+01:002013-12-23T16:42:52.586+01:00Szia,
köszönöm ezt a receptet, nagyon finom:))) A...Szia,<br /><br />köszönöm ezt a receptet, nagyon finom:))) Az első ehető paleo kenyér amit készítek és a párom is azt mondja rá hogy fincsi:)) Most sül a második adag, tegnap óta egy egész kenyér elfogyott! Esztihttps://www.blogger.com/profile/01936201872205864704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-20171569807451539502013-09-12T09:48:32.381+02:002013-09-12T09:48:32.381+02:00Szia Ági, igen, az utolsó sütési fázis az párásítá...Szia Ági, igen, az utolsó sütési fázis az párásítás nélkül menjen. Feltettem a gyorsabb kenyérke receptjét! :-) Kérlek számolj be arról is!<br />Üdv<br />JuditJudithttps://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-45247666029178194792013-09-09T11:54:17.030+02:002013-09-09T11:54:17.030+02:00Kedves Judit!
Köszönöm a gyors választ, lehet, ho...Kedves Judit!<br /><br />Köszönöm a gyors választ, lehet, hogy én értettem félre valamit. :)<br />Nálam végig ott volt a tál víz a sütő alján (előmelegítés+40 perc+50 perc). Ezek szerint az utolsó 50 percre (vízzel megkenés után) ki kellett volna vennem?<br /><br />Nagyon köszönöm.<br />Azért várom az új tojásmentes receptet. :)<br /><br />ÁgiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-79657263149968662812013-09-09T10:37:36.441+02:002013-09-09T10:37:36.441+02:00Kedves Ági!Nem tudom milyen alapanyagokkal dolgozo...Kedves Ági!Nem tudom milyen alapanyagokkal dolgozol és milyen sütőd. Picit emeld a párásítás nélküli fázis idejét. Én + 10 percet javaslok. És emeld 2 ek-al az útifűmaghéjat.<br /><br />Már van új tojásmentes receptem:-) Elúsztam a munkával, de igyekszem mihamarabb feltenni azt is! Egyszerűbb!!!<br /><br />Kérlek számolj be a fejleményekről!<br /><br />JuditJudithttps://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-59541644968272235112013-09-08T19:35:52.054+02:002013-09-08T19:35:52.054+02:00Kedves Judit!
Elkészítettem a tojásmentes kenyere...Kedves Judit!<br /><br />Elkészítettem a tojásmentes kenyeret, mindent aszerint, ahogy az le van írva, mégsem sült meg a közepe. :( Van esetleg ötleted, hogy mi lehetett a baj, vagy mire figyeljek oda legközelebb?<br />ÁgiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-76398882633873722972013-08-25T23:33:05.939+02:002013-08-25T23:33:05.939+02:00Kedves Vivien, elnézést a kései válaszért, de vala...Kedves Vivien, elnézést a kései válaszért, de valahogy elkerülte a figyelmem az üzeneted:-( Nagyon tömött lett, vagy nagyon ellapult? Most kísérleteztem ki újabb tojásmentes kenyeret, hamarosan felteszem! üdv JuditJudithttps://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-21742438610894493692013-08-18T15:11:54.948+02:002013-08-18T15:11:54.948+02:00Szia Judit!
Kezdő (3 hónapja csinálom) paleosként...Szia Judit!<br /><br />Kezdő (3 hónapja csinálom) paleosként tojásmentes vonalon mozogva találtam rá a blogodra. Minden elismerésem hozzá és a kitartásodhoz is, amivel az egészet kezeled, le azzal a bizonyos kalappal előtted... :) <br />Az elismerés tolmácsolása mellett, ami miatt írok az a kenyérsütés. A glutén elhagyása miatt próbálkozom jó ideje a kenyér elkészítésével házilag, de eddig nem jártam sok sikerrel. <br />A tojásmentes receptedet kipróbálva, ez az első olyan kísérlet, ami azért már a fogyasztható kategóriába sorolható. Egy szépséghiba esett csak a dologba, az pedig a kenyér mérete; azonos mennyiség alapanyagokat felhasználva sem lett olyan szép magas és "laza" szerkezetű a kenyerem, mint a tiéd a mellékelt képen. Segíts kérlek, ahogy olvasgatom elég komoly tapasztalatod van már: mi lehet a hiba???<br />Köszönet a válaszért előre is,<br />üdv,<br />VivienAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-6916393297294140942013-08-17T23:35:31.320+02:002013-08-17T23:35:31.320+02:00Kedves Virág, nagyon örülök, hogy találtál kedvedr...Kedves Virág, nagyon örülök, hogy találtál kedvedre való receptet az oldalon:-) A tojásmentes paleo süteményeknél a banán(1 tojás= 1 banán) és az 1 ek lenmagpehely 3 ek forróvíz használata a bevált módszerem. A forma nagyságára nem emlékszem, de mindig teszek sütőpapírt, ha nem szilikon formával dolgozom és nem javaslom a gyümölcs használatát. Remélem tudtam segíteni! :-) üdv JuditJudithttps://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-3651463384399364292013-08-10T14:30:27.978+02:002013-08-10T14:30:27.978+02:00Szia! Egy pár napja szemezek már a blogoddal, nagy...Szia! Egy pár napja szemezek már a blogoddal, nagyon tetszenek a tojásmente receptek is, mivel a tojást én sem bírom nagyon. Az itt megadott piskótarecepteddel kapcsolatban lenne pár kérdésem: <br /> - mekkora formában szoktad készíteni,<br /> - kikened valamivel a formát,<br /> - tehetek bele reszelt almát vagy répát nem lesz tőle túl folyós?<br />Üdv<br />VirágAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-32060457129773740052013-07-15T23:49:24.893+02:002013-07-15T23:49:24.893+02:00Kedves Rita, ennél a receptnél lenmaglisztet(bolti...Kedves Rita, ennél a receptnél lenmaglisztet(bolti liszt) használtam és aprított kókuszreszeléket(saját magam porítottam turmixgépben), valamint mandulalisztet(bolti liszt).<br /><br />Igen, valóban nem mindegy milyen magőrleménnyel dolgozunk. Én liszteket is használok és magam őrlöm itthon a lenmagot, szezámmagot és a kókuszreszeléket.<br /><br />Remélem sikeres lesz a kenyérsütésed!<br /><br />üdv<br />JuditJudithttps://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-25742978696962631972013-07-13T16:09:45.643+02:002013-07-13T16:09:45.643+02:00Szia! Most találtam a blogodra, gratulálok hozzá!
...Szia! Most találtam a blogodra, gratulálok hozzá!<br />Régi problémám a paleo kenyerekkel az erős tojásíz, úgyhogy mindenképp szeretném kipróbálni ezt a receptet, lenne viszont egy kérdésem: Lenmagliszt, mandulaliszt, kókuszliszt alatt a kereskedelemben kapható olajtalanított magliszteket érted, vagy a nagyon finomra, lisztszerűre darált magokat? Azt tapasztaltam ugyanis, hogy sokan ezeket szinonímaként kezelik, de a recept végeredménye szempontjából nagyon nem mindegy, hogy az ember melyiket használja. A bolti maglisztek ugyanis sokkal több folydékot vesznek fel, mint a házi őrlemények.<br />Szóval te melyiket használtad?<br />Szia, RitaRitanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-18939777744611020012013-06-29T23:59:14.543+02:002013-06-29T23:59:14.543+02:00Kedves Tündi!
Sajnos a piskóta, mivel tojás az ala...Kedves Tündi!<br />Sajnos a piskóta, mivel tojás az alapja nem lesz olyan magas és szép, mint ahogy tojással lenne. De ettől nem kell lemondani róla. A tojást lenmaggal tudod pótolni. 1 ek lenmagpehely + 3 ek forró víz helyettesít egy tojást. Tehát ha 6 tojásos piskótát készítesz, akkor 6 ek lenmagpelyhet (lenmagot szoktam pelyhesíteni turmixgépben) beáztatsz néhány órára (2-3)18 ek forró vízbe. Ez nyákossá, ragacsossá válik. Belekevered a 6 dkg bármilyen maglisztet és a 6 púpozott tk eritritet és formába kanalazva sütöd fél órácskát. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a biztos nem vizes a közepe. Ha megsütöd, kérek beszámolót;-)<br />JuditJudithttps://www.blogger.com/profile/13241538700217020816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8545216757971953932.post-5132760214355600862013-06-29T15:14:44.630+02:002013-06-29T15:14:44.630+02:00Ez nagyon jól hangzik! :-) Abban tudsz esetleg seg...Ez nagyon jól hangzik! :-) Abban tudsz esetleg segíteni, hogy pl. piskótát, hogy lehetne tojás nélkül megsütni? Lenmaggal? Úgy is hasonlóan jó lesz? Előre is köszönöm a segítséget!<br />TündiTündihttps://www.blogger.com/profile/06868386506544568564noreply@blogger.com