2014. július 11., péntek

Kakaós csiga zöld banánlisztből

Hamarosan Magyarországon is kapható lesz a zöld banánliszt. Volt szerencsém hozzájutni egy tesztadaghoz. Készítettem már belőle kenyeret, palacsintát és kakaós csigát. Most utóbbit mutatom be Nektek.
Működését tekintve lekőrözi bármelyik eddig ismert alapanyagunkat. Egyszerű dolgozni vele. Önmagában is alkalmas a kakaóscsiga készítésére, nem kell hozzá más liszteket keverni és pihenési idő sem szükséges neki. Tökéletesen nyújtható nyújtófával végre!!! sütőpapír nélkül! Késsel, ragadás mentesen könnyedén vágható!

Leírom a hozzávalókat és az elkészítést, de mivel demo adagról van szó és még bolti forgalomba nincs a liszt, így csak tényleg étvágycsináló...(Ősszel kerül bolti forgalomba)

Hozzávalók:
tészta
1 tojás
5 ek zöld banánliszt
2 csipet stevia por

kakaós töltelék:
2 ek kókusz olaj
2 ek eritrit
2 tk kakaó
2 tk kókusz liszt(finom)


Elkészítés:
1. a tojás elkeverjük a banán lisztel, majd máris kézbe vehetjük, - egyáltalán nem ragacsos - és gombócot formálunk belőle
2. téglalap alakúra kinyújtjuk, két szélét picit felhajtjuk, majd rákenjük a tölteléket (a meglangyosított kókuszolajba belekeverjük a száraz hozzávalókat) és feltekerjük.
3. Kés segítségével szeleteljük, majd 175 fokon, légkeverésen, 12 perc alatt készre sütjük.










1 megjegyzés:

Unknown írta...

Ha lehetne egy kérésem,akkor videót légyszi mellékelj hozzá mert ez így ebben a formában biztos,hogy nem igaz,az a szar úgy széthullik,mint a bohóc biciklije.Muhaha,hogy jobban lehet vele dolgozni,és szórakozni meg elég drága mulatság.További szép napot.

Megjegyzés küldése