2013. október 7., hétfő

Szilvás gombóc

Az elmúlt két hét nagyon zsúfoltra sikeredett. Hétvégén, mint egy újszülött, csak aludtam és aludtam:-) Itthon voltunk, tényleg pihenés, játék és minimális konyha tarkította a napokat. Norbi nagyon sokat segített, hogy együtt tudjunk pihenni. Köszönöm itt is :-)

Mivel konyhaelvonási tüneteket kezdtem tapasztalni, így szombat este picit belopóztam a konyhába és - olvasói kérésre - készítettem szilvásgombócot, hogy hozhassam a receptjét :-)

Hozzávalók:

3 tojás
170 g gesztenyeliszt
75 g napraforgóbél liszt
40 g mandula liszt
10 g útifű maghéj
25 ml kókuszkrém
25 ml víz
50 g sütőtök

1. A száraz hozzávalókat keverd össze
2. majd keverd el egy tálban a kókuszkrémet a vízzel és reszeld hozzá a sütőtököt
3. a két tál tartalmát összekeverve dolgozd egyneművé a tésztát
4. kókuszzsírral lekent alufóliák között nyújtsd ki a tésztát
5. ezt követően vágj négyzet alakú formákat
6. helyezd a közepükbe az előzőleg fahéjas kókuszvirágcukorral megszórt félbevágott szilvaszemeket
7. óvatosan csippentsd batyúvá, majd formázz belőle gombócot!
8. forró lobogó vízbe dobva, ha feljönnek a gombócok főzd 3-4 percig
9. hempergesd pirított fahéjas mandulába
10. csorgass rá szilvakrémet, porcukrozd és tálald!
11. Jó étvágyat!

Tipp: Ha csak nudlikat formálsz és azt főzöd ki, majd meghempergeted akár pirított kókuszvirágcukros dióban is isteni ételt tálalhatsz családodnak! ;-)