Aki nem paleózik is könyörögni fog újabb és újabb szeletért, ha ezt a kenyeret megkóstolja Nincs visszaút...elsöprő sikert arathatsz vele, ha megsütöd!!! :-)
HOZZÁVALÓK
20 dkg
őrölt mandula (ALDI, METRO)
4 db
L-es tojás
1/2 tk
só
1/2tk
szódabikarbóna
1/2 tk
almaecet v. aszkorbinsav
ELKÉSZÍTÉS
1.
Egy tálba
összekevered a száraz hozzávalókat.
2.
Egy másik tálba a
nedves hozzávalókat.
3.
Harmadik lépésben
elegyíted a kettőt,
4. majd formába töltve,
200 fokos előmelegített, légkeveréses sütőbe dobod, 10 perc után visszakapcsolod
180 fokra és további 30 percig sütöd.
TIPP:
Az őrölt mandula nem egyenlő a mandula lisztel!
A kisült kenyeret, formából kivéve, rácson szellőztesd!
72 megjegyzés:
Ki fogom próbálni. Bár találnék VÉGRE egy ehető paleo kenyeret! Csak almaecetet kell vennem hozzá.
Az elmúlt egy évben több receptet is kipróbáltam. Jobbnak tartottam a "pékáruk" teljes kiiktatását, mint kompromisszumot, csak azért enni az ehetetlent, hogy a megszokott étrend követhető legyen. Persze egyénenként változik, hogy mi ehető:-) Csajaimnak ez és a paleo zsemlém ( http://csakazertispaleo.blogspot.hu/search/label/paleo%20zsemle ) receptje jön csak be. Ha megsütötted várom a véleményed! ;-)
Ezzel én is így vagyok, inkább semmi minthogy csak azért hogy legyen valami rosszat egyek. Eddig 4 v. 5 kenyérrel próbálkoztam és egy zsemlét sikerült félig legyűrnöm, a többi kuka. Mindenképp beszámolok, veszek hozzá ecetet.
Megsütöttem de az enyém egyáltalán nem így néz ki. Hány csomag mandulából csináltad hogy ilyen szép magas lett? Mit csináltál a tetejével hogy ilyen barna? Az ízét nem próbáltam még mert meleg. Biztos, hogy jól írtad le a receptet?
220 fokos légkeveréses sütőben sütötted? Korábban a szokásos 140 fok alsó-felső sütéssel próbálkoztam 45 percig és szottyadt, szivacsos lett a közepe és nem jött fel. És a barna ropogós kéreg is a hőfoknak köszönhető. Igen egy csomag 20 dkg-os LIDL-ben kapható blansírozott mandulából készítek egy adagot. Még valami fontos: a tojásokat nem verem fel habosra, csak elkeverem jól a fehérjét a sárgájával, tehát nem habosítom. Remélem az íze kárpótolja a szépségét.
Ízre jó, bár nekem még mindig túl édes pedig nem tettem bele csak pár szem xilitet (kókuszcukrom nem volt). De ez nem a Te hibád hanem a manduláé :-). A tiéd kép alapján sokkal de sokkal lágyabb tésztának tűnik. Ezen agyalok miért. Ha nem teszel hozzá folyadékot csak 3 tojást akkor 20 deka darált mandula sosem folyik így el, felszívja a tojást, nem lesz folyós. Az enyémet bele kellett kanalazni és elsimogatni a formában. Hát nem tudom. Azért köszi a receptet!!!!
Remélem a következő sütésed szép is lesz!:-) Én amikor összeborogatom a száraz összetevőket a nedvessel, akkor pár mozdulattal elegyítem és nem kavarom sokáig, hogy a bedagadást megelőzzem. A folyósságot még a tojás nagysága is befolyásolja. Próbáld meg nagy tojásokkal vagy 4 kisebb tojással.
Ha jól látom, szilikonos formában sütötted... Méreteket tudnál írni?
Igen, én is kérném a sütőformád méreteit, és ha lehet, egy képet még e kész, egész kenyérről! Van itthon hozzá mindenem, meg is csinálom.
Kicsit furcsa az idő megjelenítése, 17:50-kor írtam az előző bejegyzést, mégis 8:42 van kiírva :-)
Nagyon szép kenyér!
Az autoimmun miatt írom: érdemes utánanézni dr. Seignalet hipotoxikus étrendjének is, a könyve megtalálható itt:
http://ebookbrowse.com/l-alimentation-ou-la-troisieme-medecine-pdf-d436981729
illetve magyar blog www.bibeledel.blogspot.com SM betegről, én magam RA beteg vagyok, csaknem másfél éve tünetmentes az étrenddel.
Igen, szilikonos 22,5 x 11 cm
Szóval sütőforma 22,5 x 11 cm. Kész kenyeret pedig fotózok több szögből is és teszek fel. A hétvégén nem sütöttem.
upsz, köszi, időnek utánanézek:-)
Autoimmunnal kapcsolatos linket köszönöm, megnézem! Addig is leírnád, h. miben különbözik a paleotol? Nagyon ügyes vagy a tünetmentességgel! Gratulálok!
Ma megsütöttem a kenyeret, kókuszcukor nélkül, mert azt nem kaptam. Így is nagyon finom lett, de egyáltalán nem volt folyós állagú mikor a sütőbe raktam, sokkal hamarabb kész lett és nem lett olyan szép magas, mint neked a képen. A kókuszcukor mennyire fontos hozzávaló, érdemes beszereznem? (lehet, hogy szőke kérdés, bocsi)
Szia Judit!
Ez a kenyér tökéletes és isteni, már kétszer megcsináltam, pont úgy néz ki mint a tiéd. Csak sima kenyér formában sütöttem, tettem bele sütőpapírt.
Szép estét!
Jaj, dehogy szőke! Teljesen jogos a kérdésed! Teljesen mindegy milyen paleo édesítőt használsz, amilyet megszoktál, amilyen bevált. Én e kenyér kikísérletezésekor kezdtem el használni a kókuszcukrot, ezért maradt a recepetben. Egyébként már nem használok. A legtermészetesebb paleo édesítők egyike, ám a 35-ös glikémiás indexe nekem magas. Inzulinrezisztens voltam, így vigyáznom kell;-)Remélem a köv. sütéseddel elégedettebb leszel! Szorítok neked és gyere máskor is!
Köszi a méreteket! A képek alapján olyan kalácsszerű..jól látom? Egy kedves ismerősöm is arra panaszkodott, hogy mindent úgy csinált, mint ahogy le van írva, mégsem lett folyós a tészta, hanem konkrétan megállt benne a kanál.. Mi lehet a baj? (remélem vidéki szutyok lidiben is lehet blansírozott mandulát kapni:), mert nagyon ki akarom én is próbálni!
Jaj de drága vagy, hogy megírtad! Köszönöm!;-)
Szia Judit!
Tegnap este megsütöttem a kenyeret. nem tettem bele cukrot, hogy ne legyen édes. Sajnos nagyon lapos lett. Úgy gondoltam legközelebb kenyérlepényt csinálok ezzel a recepttel, mert nagyon zavar hogy nem jött fel. Igaz nekem hagyományos gáztűzhelyem van. Viszont van szilikon formám minkét fajta. Több receptedet letöltöttem már, ki fogom őket próbálni. Üdv Eszter
Tettem fel új kenyeret, képeket:-)
Kedves Judit!
Ma sütöttem a második adag kenyeret, mert az előző túl gyorsan elfogyott... :) Mondanom sem kell, hogy isteni lett, még csak 2 hónapja paleozok de ez már a sokadik volt, amit kipróbáltam. Az eddigieket is meg tudtam enni, de mindig olyan nehezen ültem nekik és csak forogtak a számban, a keserű utóízekről már nem is beszélve. A Tiédből pedig épp most nyomtam be négy szeletet. Olyan extázissal ettem a lila hagymás májas kenyeret, mint kisgyerek egy feltornyozott fagyi kelyhet :D
Szóval köszönöm! :)
Sajnos nem tudom mi lehet a gond.... Nekem mindig jól sikerül. Most tettem fel mogyoróból készültet is, mert a Lidl-ben pillanatnyilag nincs mandula. Ezzel is finom és szép lett:-)
Szia Eszter! A mandula ad elég édességet a tésztának, így jól döntöttél, hogy nem tettél bele cukrot. (én eléggé édesszájú vagyok, így a fél tk mindig benne van:-) )
Esetleg süsd tovább, vagy magasabb hőmérsékleten próbáld meg sütni, ha lehet...Sok sikert ehhez is és a többi recepthez is. És gyere máskor is! :-)
Judit
Juhéjjjjjjj!!!! nagyon köszönöm! Akkor mégiscsak találó a post címe:-) Én is így voltam anno, mint Te. Inkább lemondtam a kenyér evésről, mintsem egyem a xar izű kenyereket, amiken még a feltét sem javított. Az első ilyen ehető kenyeremre én is libazsírt és lilahagymát tettem. Gyere máskor is!
Köszönöm, de sokkal inkább dr. Seignalet érdeme, mint az enyém...
A különbségek nagyjából: tilos minden 110 fok felett főtt/sütött étel, minden tejtermék, minden olyan gabona, ami genetikai változásokon ment át az elmúlt időkben, szabad a rizs, krumpli, hajdina, köles - mind egyéni mérlegelés alapján, az étel legyen tiszta, tilos minden ipari, mesterséges adalék, állati proteint ne sokat, de minden nap lehet (gyulladások csökkentése végett), az ételek 70 %-a legyen nyers, minden nap kell enni olajos magvakat, kicsit többet enged mint a paleo, bizonyos szempontból, nagy hangsúlyt fektet az egészéges omega olajok bevitelére, ásványi anyag pótlásra, probiotikumokra... különben állítólag a paleo "ősei" között is fel kellene sorolni. Dr Seignalet sajnos már nem él... de külföldön elég ismert ez a diéta, sok linket lehet találni hozzá.
Gyógyulást kívánok!
Borcsa, pont mint nekem...egyáltalán nem folyt és nem lett szép magas. Mit ronthattunk el?
Megnéztem a blogot és a könyvet is, de utóbbi, francia tudás hiányában nem szolgált sok információval. Igazából, amit át tudnék ültetni a paleoba, az a nyers ételek nagyobb százalékban való fogyasztása. Rizst, krumplit nem fogok már enni és finomított cukrot sem. Probiotikumokra én is gondoltam már...de nem léptem még a tetlegesség mezejére. Te milyen pr.-ot használsz?
Szia
Azt szeretném kérdezni hogy a sütőpor miért engedélyezett paleoban mikor kukoricakeményítős? Egy az egyben kiváltható szódabikarbónával?
köszi
Szia Sziklaszita! Valóban, ahogy írod, nem jó a sütőpor használata. Nagyon alkalmanként nem lesz tőle semmi bajod. De ez a kivétel erősíti a szabályt, így a szódabikarbónát használd :-) Igen, mehet egy az egybe. Pici almaecet v. citromlé mehet mellé, nagyon jó lágy, levegős lesz a tészta így.
Sziasztok kedves paleosok!
Én még viszonylag kezdő vagyok.Jó sok kenyeret megsütöttem már, de eddig ez a legjobb amit csináltam.Az a gondom vele, hogy drága, ezért "olcsóbbá"tettem és így is isteni maradt.Szóval a recept ugyan az, csak a 20dkg mandula helyett csak 10dkg van benne, a maradék 10dkg az kókuszliszt, zabpehelyliszt, lenmagliszt keveréke, kb egyenlő arányban.Ezen kívül még 1marék tökmag, szezámmag,lenmag,napraforgómag, zabpehely is megy bele.+kb 1-1,5dl víz, 1cs. sütőpor.Én nem tettem bele cukrot.Nagyon szép és finom kenyér lett belőle, én már csak ezt sütöm, eddig kb 5-ször csináltam meg :) ajánlom mindenkinek!!!
Szia Viktória, köszönjük a kenyérreceptedet, biztos nagyon finom lehet így is. Ha még olcsóbbá akarod tenni, akkor spórolhatsz a tojással is, - részben vagy egészben kiválthatod - mert a lenmag is összefogja. 1 tojásnak 1 ek lenmag és 3 ek forró víz felel meg. Kb. 2-3 órára beáztatod, aztán leturmixolod és mehet a lisztekhez. A zablisztel pedig óvatosan, azt csak tényleg ritkán használd, mert nagyon-nagyon jó indulattal kompromisszum. Ha pedig van még ötleted, amit megosztanál velünk kérlek, gyere máskor is! ;-)
Judit
Köszönöm, ígérem jövök még!Tetszenek a receptjeid!Crohn betegség gyanújával vizsgálgatnak, ezért gondoltam a paleora!:(
Kedves Viktória, mihamarabbi gyógyulást kívánok! Ha beigazolódik, ha nem, rohamos javulást fogsz tapasztalni a paleolit életmód követésével.
Judit
Szia! Kipróbáltam a mandulás verziót, nagyon ízlett, most újítottam egy kicsit úgy, hogy a fele őrlemény lenmagból van a kenyérben, nekem így még finomabb, "kenyerebb" ízű... :) Legközelebb szerintem kipróbálom 3/4 rész lenmagőrleménnyel.. :) Nagyon köszi a receptet, üdv: Niki
Szia Niki, örülök, hogy alapreceptként hasznosítottad a mandulás kenyerem. Igen valóban jó választás a különböző magörlemények vegyítése. Ha több lenmagot teszel bele, a tojást részben vagy egészben is kiválthatod vele. Persze, lágyabb, magasabb kenyeret kapsz, ha marad a tojás:-)
üdv
Judit
Kedves Judit!
mandulalisztem van itthon - az megfelel a blansírozott mandulaörleménynek? vagy a kettő ugyanaz? bocsánat, ha szőke kérdés - még kezdő paloeós vagyok. :)
Kedves Evipanni! Durvább szemcséjű és lassabban veszi fel a vizet és kevesebb vízzel is működik:-) Természetesen mandulalisztből is elkészíthető, de úgy a víz mennyiséget növelned kell és javaslok 2-3 teáskanál útifűmaghéjat is. Egyébként a Metroban lehet kapni a recept alapjául szolgáló mandulaörleményt. Örülök, hogy segíthettem és kérlek számolj be a kenyérrel kapcsolatos fejleményekről! :-) Judit
Szia!
Diétázás céljából futottam bele a paleoba egy pár hete, majd amikor bűnözésből megettem egy normál kiflit szörnyen beteg voltam tőle, ekkor kezdtünk a párommal gondolkozni, h tényleg ennyire szörnyű a szervezetünknek a ™fehérliszt őrület™?
Így most elhatároztam feltöltöm a kamrát, és érdekelne mi az a lista amivel már el tudok indulni.
Kenyeret szeretnék sütni, és ha lehet gépben, ehhez is van recepted esetleg?
Ami már van itthon gesztenyeliszt, kókuszzsír, kókusztej sűrítmény, almaecet.
köszönöm válaszod,
Szandra
Kedves Szandra, üdvözöllök a paleosok táborában! Ami lavinaként gurul, gurul...:-)
Szóval, ha kenyeret szeretnél sütni én javaslom, hogy kisebb adaggal kezd. Először szokjátok meg az ízeket. Próbáld ki az új zsemlét (friss bejegyzés). Ehhez kell még beszerezz lenmagot és kókuszlisztet. A lenmagból frissen őrölve csodajó dolgok készíthetőek. De a gesztenyelisztedből is készíthetsz isteni almáspitét. Annyira hamar bele fogsz jönni, hogy néhány hét múlva várlak sikerélményekkel, új receptekkel! Sok sikert és bármi kérdésed van, gyere csak! Judit
Kedves Judit!
Mivel munkába vinni legegyszerűbb megoldás a szendvics, ezért nekem is problémám volt a kenyér kérdés. Nézegettem néhány receptet a neten, és ma reggel elszántam magam, hogy sütök valami kenyérfélét. A te blogodon levő recept került ma elém elsőként, és némi átalakítással rögtön el is készítettem. Nagyon örülök, mert a tészta összeállítása alig néhány percig tart, és a végeredmény jó lett. Nincs mandula őrleményem, viszont van mandulalisztem, nincs sütőformám, zsírpapírom és almaecetem, és nem használok mérleget, így a recept a következő lett.
Összekevertem 5 ek. lenmaglisztet, 6 ek. mandulalisztet, 1 ek. útifűmaghéjat, fél tk. szódabikarbónát, fél tk. sót. Másik tálban összekevertem 3 db tojást fél teáskanál balzsamecettel. Ezt hozzáöntöttem a száraz keverékhez, és keverés közben kiegészítettem annyi vízzel, amíg kenhető massza állagú lett. Egy kicsi tepsit kizsíroztam, elkentem benne a masszát, előmelegített (nem légkeveréses) sütőben 30 percig sütöttem 220 fokon. Mivel egyben nem lehetett kivenni a tepsiből, így téglalapokra szeleteltem, és egyenként már sikerült késsel kiszabadítani őket. Szerintem igazán finom lett, ebből készítettem reggelit.
Köszönöm, hogy időt fordítasz arra, hogy megoszd a tapasztalataidat és a recepteket másokkal.
Kívánom, hogy mindnyájan mielőbb meggyógyuljatok! Szeretettel: Andrea.
584Lányok, próbáljátok ki a jénaiban sütést. Csak zárjátok le a tetejével és a tészta víztartalma elegendő párát biztosít. A héja isteni ropogós kenyér feeling. Én már nagyon sokszor próbáltam. Most megyek és összedobom ezt a receptet is :D
Kedves Andrea, én is köszönöm kedvességed, figyelmességed, hogy vetted a fáradtságot és megosztottad, hogy saját konyhádra szabva, tudtad hasznosítani a receptemet. Ez a lényeg! Inspiráljuk egymást és így könnyű az út az egészséghez vagy csak egyszerűen az egészség megtartásához! üdv.:
Judit
Kedves Kriszta, a jénaiban sütést még nem próbáltam:-) Mi az alaprecepted a kenyérhez? Oszd meg velünk légyszíves;-)
köszönöm,
Judit
Kedves Judit! Elkészítettem a kenyeret már többször is ,az íze finom lett de nen jött fel egyáltalán.olyan bodag lett. Egyik hozzászólónak irtad ,hogy mandulaliszthez több víz kell , de a receptben nem szerepel víz a hozzávalók között.vagy az csak a mandulaliszthez szükséges? Várom válaszod! Már nagyon szeretném ha sikerülne.Köszönettel: Anikó
Szia Anikó! Igen a mandulaliszt több vizet(folyadékot) vesz fel, mint az őrlemény. Milyen állagú lesz a kenyered, nem jön fel eléggé? Vizes marad? Mi a baj? üdv Judit
Szia Judit! Köszönöm válaszod. Nemjött fel egyáltalán az örleményes sem.nemraktam vizet egyikbe se mert nem írta a recept.mennyi kell bele? Köszi.üdv.: Anikó
Szia Anikó, pedig olyan púpos kellene legyen, mint a cica háta...Ha csak simán 3 L-es 4 M-es tojást elkeversz 20 dkg mandulaliszttel és teszel hozzá 1/2 tk sót 1 tk szódabikarbónát 1 tk aszkorbinsavat (vagy 2 tk citromlé is tökéletes) és 35 percig sütöd légkeveréses sütőben 180 fokon, isteni kenyeret fogsz kapni. Kérlek próbálkozz még...Nem tudom hol lehet a hiba. Gyere el és segítek, sütünk együtt:-)Judit
De aranyos vagy, köszi. :-DNekem sima gázsütőm van.de nemhinném hogy ezért nemsikerül.akkor vizet ne rakjak bele? Próbálkozom rendületlenül.:-)
Szia Anikó, szerintem a gázsütő a ludas:-( már más is panaszkodott, hogy nem lesz igazán szép a végeredmény. Egy pékségben jártam "tanulmányúton" nemrégiben. Ott is megerősítettek a szakik abban, hogy a légkeverés kell és ha az első 5-10 percben magasabb hőfokon, pld. 200 fok kezdünk el sütni, majd visszakapcsolunk 180-ra magasabb lesz a végtermék.
Szóval vizet ne tegyél bele semmiképp és kopogj be a szomszédba, ha van légkeveréses sütője, egy szeletért cserébe süsd ki ott;-)
:-( elkeseredtem! Köszönöm a segítséget!
Még egy kérdésem lenne ,bocsi. Vannak olyan mini villanysütök ami úgy néz ki.mint egy mikro,és van benne légkeverés is.szerinted abban működne? Komolyan mondom vennék egyet úgy bevagyok zsongva.....:-/ Anikó
Sziasztok,Nóra vagyok.
Nemrégen kezdtem ismerkedni ezzel a diétával,konkrétan cukordiétát kerestem.Semmi nem okoz különösebb gondot,csak a kenyér,mivel amit eddig próbáltam sütni helyette,mind borzalmas volt.Néha nagyon ráéhezem a rendes kenyérre,de kibírnám,ha valami finom helyettesítője lenne.Már ott tartok,hogy feladom,pedig elkezdtem fogyni is mióta így étkezem.Jártatok hasonló cipőben?Meddig tartott ez nálatok,és találtatok finom kenyeret?Köszönöm,ha válaszoltok,és segítetek egy kezdőnek.
Üdvözlettel:Nóra
Kedves Nóra, semmiképpen ne add fel!:-) Remélem nem tetted???!!! :-) Szóval a kenyér kikísérletezése a Te feladatod. Annyi emberrel találkozom nap, mint nap akik egy kenyérre azt mondják, h. finom, a másik el sem tudja képzelni a kenyerét pld. abból a lisztből stb. Az interneten csak ötleteket találsz, amit mint a tenger hullámát meglovagolva egyre beljebb és beljebb jutsz a paleo rejtelmeibe. A sok kísérletezgetéssel pedig telik az idő és a szervezetet egyre jobban alkalmazkodik az új léthez:-) Sok sikert a paleohoz! Judit
Szia! 2 kérdésem van!
Miért raksz almaecetet a sütikbe, és a másik, hogy feltétlenül kell-e gőzös sütő a kenyerekhez? :)
Szia Gergő, remélem nem túl kései a válaszom. Almaecetet bármilyen "savanyúval" tudod helyettesíteni. Aszkorbinsav, citromlé. A szódabikarbóna reakcióba-hozásához szükségeltetnek. A légkeveréses sütő fontos eszközünk. Sajnos a hagyományos sütőben sütött kenyerekkel küzdenek a paleósok.
Jó egészséget, sok sikert a palóhoz!
Judit
Szia!
Én Angliában élek. Hát olyan nagyon elgondolkoztam azon, hogy mi az a blansírozott mandula, hogy csak... Szerinted ha sima mandula őrleményt használok, változhat a végeredmény?
Köszönöm: Zsuzsi
Szia Zsuzsi:-) nyugodtan használj mandulaörleményt(aprított mandula). A lényeg, hogy a mandulaliszt sokkal több folyadékot vesz fel és nem lesz folyós állagú, ergo nem sikerül olyan szépre a kenyér, egyáltalán nem jön fel sima lisztel. sok sikert! Kérlek számolj be, ha van időd. Judit
Hol az eredeti recept, amiben még nem volt kesudiós pepecselés? Lehet hogy finomabb, de már nem tudok visszamenni az időben, hogy tegnap beáztassam :( Múltkor még egy másik recept volt itt ugyanezen a néven:( Lécci másolja nekem ide vissza valaki!
Köszi
E
Szia.Olvasva a kommenteket,nem tudom mit ronthattam el. Én darált dióval próbálkoztam és almaecet,4 kisebb tojás.A kisebb püspökkenyérformámnak az alján van vagy 2 újnyi.Nem tudom mit ronthattam el.Kezdő paleós vagyok,bár az nem kizáró ok. :) Kata
Jól értem ,hogy a tojás teljesen kiváltható lenmaggal ? Ha igen ,akkor juhééé,mert a legnagyobb bajom a paleos kenyerekkel az a rengeteg tojás. És a szaga ....jaj. Csak engem zavar a kenyerek szaga?
Koszonom a sok jo tippet, en is kezdo vagyok. A magokat ti mivel daraljatok? Koszonom Emese
Koszonom a sok jo otletet. Ti mivel valtjatok ki a tejfolt?
Kedves Emese, kesudióból nagyon finom tejföl készíthető! :-) áztasd be annyi vízbe, h. épp ellepje, majd áztasd 1-2 órát, turmixold le, csepegtess rá néhány csepp citromlét és már kész is a tejföl:-)
üdv
Judit
Kedves Emese, egy használaton kívüli turmix is megteszi.
üdv
Judit
A mandulat be kell aztatni elore vagy nem szukseges?
Szia Orsi! :-) Nem kell beáztatni, sőt! gyors mozdulatokkal keverd és az előmelegített sütőbe told be :-)
További sok sikert a paleózáshoz!
Judit
Helló!
Megsütöttem a kenyeret a recept alapján és egy kicsit megzöldült. Más kenyérnél is már jártam így. Mi lehet a gond?
Szia Névtelen!
Tettél bele aszkorbinsavat v. almaecetet?
üdv
Judit
Kedves Judit!
Próbáltam lekövetni az általad megadott receptet, igaz, mandulalisztet használtam. Az általam készített kenyér elég tömör és sárgás színezetet kapott. Nagyon tömény íze van. A teljes tojás kell bele, vagy csak a fehérje? A legközelebbi próbánál majd változtatok kicsit a tojás mennyiségen és felére veszem az adagot és vízzel helyettesítem. Ettől függetlenül köszönöm a receptet, addig csiszolom, míg jó nem lesz. ;)
Üdvözlettel,
Peti
Kedves Peti, köszönöm a visszajelzésed! Nagyon sokat számít, hogy lisztet, vagy örleményt használunk. Más a víz-felvevőképességük.
Az igazság az, hogy ez a recept ma már az elavult receptekhez tartozik, mert a paleo alapanyagok robbanásszerű fejlődésével, már csúcsszuper paleo péksütemény készíthető, ami egyáltalán nem tömény. Javaslom ezt például kipróbálásra: http://csakazertispaleo.blogspot.hu/2014/06/a-vakacio-oromere-bruschettas-paleo.html
További sok sikert a paleózáshoz! :-)
üdv
Judit
Megjegyzés küldése